2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
Az időseket köszöntjük a szépkorúak havában
minap.hu
|
2017. október 05. 13:08
|
frissítve: 2017. október 08. 08:29
Az év tizedik hónapja az idősek hónapja. Miskolc önkormányzata és az Őszi Napsugár Otthon október folyamán programsorozattal köszönti a nyugdíjasokat. Csütörtökön az Aranykor Idősek Otthonában volt ünnepség, ahol szó esett a Salkaházi Sára Program újdonságairól is.

Hubay György, a program vezetője elmondta: két új elemmel bővülnek, moziklubot hoznak létre és előszilvesztert is rendeznek a szépkorúaknak.

idoesek_otthon_koszontes17.jpg

– Amióta megalkottuk a Salkaházi Sára Programot, 2014-től számos változáson ment keresztül, folyamatosan gazdagodott. A tízezer forintos támogatást a napokban kapják meg az érintettek, és számtalan népszerű rendezvényen is részt vehettek az idősek az elmúlt években. Idén pedig egy újabb lehetőséggel bővült ki a program - a Harmadik Kor Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezettel - ahol dolgozhatnak a nyugdíjasok – hangsúlyozta Hubay György, megemlítve a következő összejövetelt, az októberi batyus bált is.

idoesek_otthon_koszontes12.jpg

Krajnyákné Papp Henrietta intézményvezető-helyettes arról szólt, hogy kilencvenhat idős ember él az Aranykor Idősek Otthonában, kilencven év felettiek tizenketten vannak – őket külön köszöntötték rózsával és tortával.

idoesek_otthon_koszontes8.jpg

Novák Józsefné önkormányzati képviselő idén is igyekezett megszépíteni az idősek életét. – Nagy öröm számomra, hogy éppen az idősek hónapjára készült el az új lift az épületben – mondta el. – A régi sokszor elromlott, most azonban egy teljesen új és biztonságos lift szállítja az időseket az emeletekre. A beruházás ötmillió forintba került, amibe egymilliót adtam a képviselői alapomból. Tavaly az épület hangosítását oldottuk meg, hogy akik nem tudnak lejönni egy-egy ünnepségre, azok is részt vehessenek rajta saját emeleteiken – tette hozzá a képviselő.

idoesek_otthon_koszontes15.jpg

Az ünnepségen az MSZC Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói adtak zenés-verses műsort. A programsorozat következő állomása egy hét múlva, szintén csütörtökön lesz az Őszi Napsugár Otthonban, ahol vetélkedőt tartanak.

idoesek_otthon_koszontes16.jpg

Fotó: Parai Roland

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat