2018. július 23. Lenke
Miskolc
15°C / 27°C
Molotov koktélokat találtak egy teherautó alatt Párizsban
MTI
|
2017. október 05. 18:07
|
frissítve: 2017. október 07. 13:59
„Kezdetleges gyújtószerkezettel” ellátott benzines palackokat kerültek elő csütörtökön a Lafarge svájci-francia építőipari vállalat egyik járműve alatt a francia főváros egyik külvárosi kerületében – közölték rendőrségi források.

A szerkezeteket a helyszínre érkező tűzszerészek hatástalanították. Az ügyben nem a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege, hanem a bűnügyi rendőrség indított nyomozást gyújtogatással tervezett károkozás gyanúja miatt, miután a nyomozók feltételezése szerint nem terrortámadásról van szó. A múlt hét végén egy gázpalackokból készített robbanószerkezet találtak egy párizsi lakóház lépcsőházában, az ügyben hat embert, köztük két radikális iszlamistát őrizetbe vettek.

francia_rendorok.jpg

Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon

„A kamionok alatt talált kezdetleges gyújtószerkezetnek alapjaiban semmi köze ahhoz, amelyet a gázpalackokkal találtak szombaton” – mondta a rendőrségi forrás. A benzinnel teli ásványvizes palackokat csütörtök reggel a cementgyárba érkező munkások találták meg a kamionok alatt, azok kezdetleges, nem elektromos gyújtószerkezettel, feltehetően kanócokkal voltak ellátva. A munkások szétszedték a szerkezeteket, majd riasztották a rendőrséget. A párizsi prefektúra tűzszerészei azonnal a helyszínre siettek, a környéken pedig a rendőrség biztonsági kordont vont.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat