2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
„A gyermekek biztonsága elsődleges” – fekvőrendőr és új parkolók a Kuruc utcában
minap.hu
|
2017. október 06. 13:23
|
frissítve: 2017. október 09. 13:02
Új parkolóhelyeket kaptak a Kuruc utca lakói, a gyermekek biztonsága érdekében pedig két fekvőrendőrt is elhelyeztek a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola melletti úton.

kuruc_utca_171006_vcs_01.jpg

Fotók: Végh Csaba

Novák Józsefné, a terület önkormányzati képviselője kiemelte, a gyermekek biztonságát tartották szem előtt, amikor a fekvőrendőrök kihelyezését tervezték. – A Kuruc utca melletti Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskolába rengeteg gyermek jár, így az útszakaszt is gyakran használják átkelésre iskolába menet vagy hazafelé jövet. Az autósoknak fokozottan kell figyelniük a gyermekekre, a fekvőrendőrök segíteni fognak, hogy lelassítsanak, így a balesetek elkerülhetők – hangsúlyozta a képviselő.

kuruc_utca_171006_vcs_03.jpg

Nem csak ennyiben merült azonban ki a felújítás. A Kuruc utca teljes szakasza megújult; két helyszínen is új parkolókat építettek, egy hat, valamint egy nyolc férőhelyeset, ennek költségeit Novák Józsefné saját képviselői keretéből finanszírozta. A járdaszegély szintén felújítást kapott, a járdák lokális helyreállítása is megtörtént.

kuruc_utca_171006_vcs_04.jpg

– Nagyon örülök, hogy a diósgyőri városrész ekkora figyelmet kap az egymilliárdos útfelújítási programban. Közel 1250 lakás található ezen a részen, a megújításra már nagy szükség volt. Hálás vagyok, amiért a lakók ilyen türelmesek voltak a munkavégzés ideje alatt – nyilatkozott Novák Józsefné.

lorntffy_utca_171006_vcs_2.jpg

A Kuruc utca teljes felújítása már majdnem száz százalékos; néhány jelzőtábla kihelyezése, és útburkolati jelek felfestése van már csak hátra. A Lorántffy Zsuzsanna utcánál és a rajta levő Szinva-hídnál szintén ez a helyzet – már nincs sok a teljes helyreállításból. A Könyves Kálmán és a Lorántffy utca között egy lassítósáv is elhelyezésre került az úton.

lorntffy_utca_171006_vcs_5.jpg

A képviselő hozzátette, rendkívül pozitív, hogy a Kuruc utcai parkolók kialakításánál és építésénél nem kellett kivágni azt a két fát, ami látszólag az "útját állta" volna a parkolók megvalósulásának. A fák megmaradtak, Novák Józsefné pedig elmondta, a közeljövőben szeretne még több fát ültetni a környékre.

kuruc_utca_171006_vcs_09.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat