2018. augusztus 21. Sámuel, Hajna
Miskolc
16°C / 30°C
Hajrában szerzett góllal nyertek rangadót a Jegesmedvék
minap.hu
|
2017. október 06. 21:05
|
frissítve: 2017. október 08. 19:24
A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata hazai pályán 2-1-re legyőzte a MAC Budapest gárdáját az Erste Liga pénteki játéknapján. A győztes gól néhány perccel a találkozó vége előtt született.

jegesmedvek_dvtk-ferencvaros_20170927_bl_024_web.jpg

Rangadót nyert a Jegesmedvék jégkorongcsapata. Fotó: minap.hu archív

Egyik legnagyobb riválisát, a MAC gárdáját látta vendégül péntek este a DVTK. Habár a találkozót a vendégek kezdték jobban, gyorsan magukhoz tértek a "macik", és az első harmad végén már ők veszélyeztettek többet.

A gólcsendet a második játékrészben a hazaiak csapatkapitánya, Magosi Bálint törte meg, aki Láda Balázs passzát ütötte Bálizs Bence kapujába. Néhány perccel később azonban már jött is a válasz, Scott Macaulay volt eredményes a MAC-ból.

Az igazi izgalmak a záró harmadra maradtak. Előbb a Jegesmedvék kivédekezett egy emberhátrányos szituációt, majd egyre több támadást vezetett. A fővárosiak előtt is adódtak lehetőségek, de négy perccel a rendes játékidő előtt érkezett Jedrick Rusk, és eldöntötte a találkozó kimenetelét.

ERSTE LIGA, ALAPSZAKASZ
DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Miskolc, Jégcsarnok, 1120 néző. V.: Rencz, Kókai, Vincze, Kormos.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Tóth A., Vas, Sakaris- Joe, Vojtkó, Pavuk, Kulmala, Ritó - Bernáth, Karda, Köllő, Albert, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
MAC Budapest: Bálizs (Arany) - Pozsgai, Dudas, Orban, Nagy, Dansereau - Macaulay, Kovács, Klempa, Nagy, G., Jokila - Garát, Cunningham, Terbócs, Brown, Somogyi - Vokla, Tóth R., Majoross, Keresztury. Vezetőedző: Majoross Gergely.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat