2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
Aluinvent DVTK: a Sopron elleni második félidőre építenének
T. M.
|
2017. október 06. 22:06
|
frissítve: 2017. október 08. 10:29
Szombaton újabb fontos mérkőzést játszik a női kosárlabda NB I. A-csoportjában az Aluinvent DVTK, hiszen a honi élvonal egyik legjobb csapatához, a Ceglédhez látogat.

aluinventdvtk_sajtotajekoztato.jpg

Fölényes győzelemmel kezdte az idényt Stevan Svitek vezetőedző együttese, hiszen a múlt hétvégén a Vasas otthonából könnyedén hozta el a pontokat. Hétfőn már a címvédő Sopron látogatott a Generali Arénába, és ugyan az első félidőben még nem játszott jól a DVTK, a második félidőre összekapta magát. A második két negyedben mutatott teljesítménynek, elszántságnak meglett az eredménye, mert bár nyernie nem sikerült a házigazdának, kicsit szorosabbá sikerült tennie az összecsapást.

– Az eddigi két meccsünk rendben volt, egy kicsit a Sopron elleni, első félidőt sajnálom, túlságosan is respektáltuk az ellenfelet – fogalmazott a szlovákiai tréner pénteken a DVTK edzőközpontjában. – A térfélcsere után agresszívabbak, erősebbek voltunk, aminek köszönhetően kicsit izgalmasabb volt a vége. Természetes, hogy mindig győzni akarunk, ez nem jött össze, és szombaton sem lesz könnyű dolgunk.

A Cegléd ugyanis az előző kiírásban a Magyar Kupában és a bajnokságban is kitűnően szerepelt, kerete régebb óta együtt játszik, és az előző évi csapathoz képest a magyarokat az idei pontvadászatra is sikerült megtartania. Svitek szerint irányítóposzton és centerben nagyon erős az alföldi együttes, emellett pedig olyan külföldieket sikerült igazolnia, akik folyamatosan képesek hozni a jó teljesítményt.

– Az, hogy együtt maradtak, sokat jelenthet nekik a pályán, mivel könnyebben megértik egymást – tette hozzá a vezetőedző, majd hangsúlyozta: a ceglédiek idén még merészebb álmokat dédelgetnek, Magyarországon és a nemzetközi kupaporondon is szeretnének minél előrébb jutni. – Mi még hétfőn játszottunk, ami szerintem mindenképpen mellettünk szól. Élesben lehet csak igazán lemérni, hol is tartunk.

aluinventdvtk_sajtotajekoztato2.jpg

A mester szavaival játékosa, Zele Dorina is egyetértett. Habár vannak sérültjei az Aluinvent DVTK-nak, Zele már egészséges, néhány percet a Sopron ellen is tudott játszani, és alig várja, hogy a jövő héten az Európa Kupában is pályára léphessen.

– Nehéz felkészülni a Ceglédből, azt is nehéz megtippelni, milyen napot fognak ki – szögezte le a 25 éves játékos. – A siker kulcsa szerintem abban rejlik, mennyire tudjuk a kulcsjátékosaikat agresszívan fogni. Engem nem zavar, ha sok a meccs, nekem bejött mindig is a szerda-szombat ritmus. Persze, nem rohanok ennyire előre, mertbár várom a nemzetközi mérkőzéseket, most a szombati, Cegléd elleni a legfontosabb. A Sopron elleni második félidőre lehet építkezni, hosszú távon annak munkának lesz látszatja.

A találkozó 18 órakor veszi kezdetét a ceglédi Gál József Sportcsarnokban.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat