2018. augusztus 19. Huba
Miskolc
17°C / 29°C
Füst és fegyverek – látványos rendőri bemutatók a miskolci nyílt napon
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2018. január 12. 13:45
|
frissítve: 2018. január 16. 09:16
A Magyar Rendőrség utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak. A lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott, csak jelentkezni kell! A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium nyílt napot tartott pénteken.

Az érdeklődők döntését támogató nyílt napon a rendészeti szakgimnázium munkatársai többek között bemutatták az oktatási helyszíneket, emellett felvilágosítást adtak a rendőri hivatásról, továbbá az érdeklődők fizikai erőnlétének felmérésére is adott volt a lehetőség.

rendor_nyilt_nap_180112_police_2.jpg

Forrás: police.hu

A látogatók - többek között – részt vehettek bűn- és balesetmegelőzési bemutatón, ízelítőt kaphattak a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi-technikai tevékenységéből, megtekinthették a szituációs-, bűnügyi-, közlekedési-, csapatszolgálati-, határrendészeti szakkabinetet, a szituációs lőteret és az iskola egyéb objektumait.

rendor_nyilt_nap_180112_police_1.jpg

A szakemberek a felvételi jelentkezésről is részletes tájékoztatót tartottak, illetve az egészségi állapottal kapcsolatosan felmerülő kérdésekre a rendészeti szakgimnázium orvosa válaszolt. A nyílt napon további programelemként szerepelt a lövészeti-, csapatszolgálati, alaki, bemutató is.

– Azért rendezzük meg a nyílt napot, hogy minden idén érettségiző fiatal figyelmét felkeltsük, és megmutassuk azt, hogy ez nem egy átlagos iskolai képzés, hanem igen színes, izgalmas és fordulatos – fogalmazott Kőhalminé Mizsei Orsolya őrnagy, kiemelt főreferens, a tanulmányi osztály munkatársa. – Elsősorban az északkelet-magyarországi régió középiskoláit szólítjuk meg ilyenkor, függetlenül attól, hogy rendvédelmi tagozatosok-e vagy sem. Mi a rendészeti tiszthelyettesi alapképzésre – a kétéves iskolarendszerű képzésre – toborozzuk az érdeklődőket. Ezzel a kétéves képzéssel, aki jelentkezik hozzánk, egy komplex rendőr szakmai képesítést szerez, amivel az országban bárhol, bármilyen szakterületen elhelyezkedhet tiszthelyettesi beosztásban, majd pedig azok, akik kitartóak, tanulhatnak tovább – részletezte. 

rendor_nyilt_nap_180112_police_3.jpg

– Sátoraljaújhelyből jöttem ide egy gimnáziumból, és most már másodéves tanuló vagyok – mondta Dudás Patrik, próbaidős rendőrőrmester. – Már június óta kinevezett próbaidős őrmester vagyok, úgyhogy jelenleg felváltva dolgozunk a határon és járunk ezzel párhuzamosan iskolába.

rendor_szakkozep_180112ml_4.jpg

Fotó: Mocsári László

– Azért érdekel ez a szakma, mert a családban is rengeteg rendőr van – tudtuk meg Nagy Nikolettától, aki Nyíregyházáról jött, a Tokaji Ferenc Gimnáziumból. – Szerettem volna én is kipróbálni magam, ezért is jelentkeztem már az általános iskola végén rendészeti iskolába, most pedig az érettségi után szeretnék itt tanulni. Ez egy nagyszerű iskola, rengeteg jót hallottam már róla, és több ismerősöm is jár ide – emelte ki.

rendor_szakkozep_180112ml_1.jpg

Az elkövetkező hetekben, hónapokban a toborzócsoportok több helyen is megjelennek a megyében, de a rendőri szolgálatra elhivatottságot érzők nem csak tőlük, hanem bármely rendőri szervnél érdeklődhetnek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat