2018. augusztus 21. Sámuel, Hajna
Miskolc
16°C / 30°C
Bűncselekmények sorozatát követte el a fiatalkorú – előzetesbe került
minap.hu
|
2018. február 13. 14:35
|
frissítve: 2018. február 14. 15:56
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanú szerint két hét alatt hét bűncselekményt követett el.

A férfi gyanúsított társaival január 26-án az éjszakai órákban Oszlár településen egy telefonfülkéből csavarhúzóval próbáltak pénzt kivenni, sikertelenül.

Egy másik alkalommal a parókiára az ajtó felfeszítésével mentek be, azonban onnan nem vittek el semmit.

Később azonban sikerrel jártak: a gyanúsított egy lakóház udvarára ment be társaival, ott a lakóházat és a melléképületet feltörték, és néhány szerszám elvételét követően elhajtottak az udvaron parkoló Volkswagen márkájú autóval. A lopott autóval Tiszaújvárosba mentek, ahol egy parkolóban található Suzukit törtek fel, abból elvittek egy táskát, személyes iratokat, egy kis baltát és a jármű tankjából 25 liter benzint.

Két nappal később egy másik autó üzemanyag tartályát is feltörték, azonban benzinhez nem jutottak.

Február 2-án a gyanúsított és társa egy tiszaújvárosi sörözőben egy vendégre támadtak, akinek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak.

Február 9-én a gyanúsított az esti órákban Tiszapalkonyán találkozott ismerőseivel, egyikük otthonában a kialakult nézeteltérést követően a gyanúsított leütötte a sértettet, majd tőle 5.000 forintot, mobiltelefont, egy kabátot és egy tetoválókészletet is elvett.

Tekintettel arra, hogy a terhelt ismeri a tanúk elérhetőségét, feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást. Továbbá feltehető az is, hogy a férfi újabb bűncselekményt követne el, ezért a nyomozási bíró a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte. A végzés nem jogerős, azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezett. (Kinti képünk illusztráció.)

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat