2018. augusztus 21. Sámuel, Hajna
Miskolc
16°C / 30°C
Óvodások álmát váltották valóra az MVK Zrt. telephelyén
minap.hu
|
2018. február 13. 15:33
|
frissítve: 2018. február 15. 15:32
Óvodások ültek kedden a miskolci buszok és villamosok vezetőfülkéiben, az MVK csaknem húsz gyereket látott vendégül telephelyén. A miskolci közlekedési vállalat rendszeresen szervez nyílt napokat és a kutatók éjszakájához is csatlakoznak minden évben, hogy ezzel is népszerűsítsék a miskolci közösségi közlekedést.

mvk_ovodasok_20180213_pr5.jpg

Ma csaknem húsz óvodás álma vált valóra, azzal hogy néhány percig gyakorlatilag azt csinálhattak a járműveken, amit csak akartak. Az apró lábacskákkal ezúttal nem kellett nagyot lépni. Az alacsonypadlós buszokon az utazás a legkisebbeknek sem jelent akadályt. Az óvónők a járművek piktogramjairól is meséltek a kicsiknek.

mvk_ovodasok_20180213_pr11.jpg

Vanyóné Jelinek Katalin, a Szent Miklós Óvoda óvodapedagógusa elmondta, az elkövetkező egy-két hétben a közlekedés témakörével foglalkoznak intézményükben. A  gyerekeknek szerették volna megmutatni élőben is a tömegközlekedés eszközeit, a buszt, a villamost.

Az MVK évek óta népszerűsíti a miskolci közösségi közlekedést. Rendszeresen szerveznek az utasoknak nyílt napokat és a kutatók éjszakájához is minden évben csatlakoznak. - Társaságunk kiemelkedően fontosnak tartja a közösségi közlekedés megismertetését és megszerettetését a gyermekekkel, mindig szívesen fogadunk kisiskolás illetve óvodás csoportokat ennek érdekében - mondta el Vaskó Tiborné, az MVK Zrt. operatív igazgatója.

mvk_ovodasok_20180213_pr18.jpg

 

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat