2018. december 17. Lázár, Olimpia
Öreg Miskolcz Hotel – Ősszel is a legjobb választás
minap.hu
|
2018. május 04. 10:37
|
frissítve: 2018. november 14. 09:50
Őszidőben forró ebéddel várja vendégeit az Öreg Miskolcz Hotel étterme. A munkaközi szünetben jó választás a népszerű és kedvező árú menü délben. Este a gazdag a la carte választékból jó ízű falatok kerülhetnek a tányérra egy üzleti vacsorán, színház után, vagy családi ünnepek alkalmával. A múlt század hangulatát idéző szálloda éttermében kellemes meghitt perceket tölthet a vendég..

oregmiskolcz_1.jpg

Harmóniában a környezettel

Harmóniában a környezettel

Fák lombjai mögött bújik meg az Öreg Miskolcz Hotel patinás épülete. Miskolc egyik hangulatos belvárosi utcácskája rejti az art deco stílusban épült négy csillagos szállodát. Az épület harmonikusan illeszkedik a múlt századbeli házak közé. A recepciót az elegáns sötétbarna bőr fotelek, és a kanapé teszi hangulatossá. Innen vezet az út a hotel elegáns éttermébe.

öreg_miskolcz5.jpg

Korabeli hangulat, modern környezetben

Az Öreg Miskolcz étterme tökéletes harmóniát teremt a múlt század értékei és napjaink modernitása között. A bézs színű falakon korabeli képek idézik a múltat. Egyedi keretbe foglalt tükrök tágítják a teret. A sötétbarna székek kényelmesek, modernek, mégis jól illeszkednek a környezetbe. Étlapot a több nyelven beszélő, elegáns, fiatal felszolgálóktól kaphatunk, akik a választásban is készséggel segítenek.

Barátságos hangulat az ősz színei között

Az Öreg Miskolcz ételválasztéka tradicionális, modern és friss is egyben. A friss alapanyagokból, helyben készült padlizsánkrém ízét a csipetnyi fokhagyma teszi tökéletessé. Friss zöldségekkel, pirítóssal tálalva akár önmagában is megfelel egy könnyű uzsonnának. A hűvös őszi napokon egy pohár forró teával lehet kitűnő választás.

padlizsankrem_2.jpg

Friss padlizsánkrém

Aki az őszi hangulatban megidézné a forróbb nyári napokat napokon választhatja a meggykrém levest, amit a madártejes fagylalt tesz különlegessé. 

megykremleves_1.jpg

Megykrémleves

Diósgyőr várának íjászmesterei ihlették a baconbe csavart, vöröshagyma nyárson, palacsinta bundában kínált csirkemellet.

diosgyoriijaszmesterekkedvence_3.jpg

Diósgyőri íjászmesterek kedvence

Desszertként a gyümölcsszósszal megbolondított fagylaltkehely a nyári gyümölcsök ízét csempészi vissza a hűvös őszbe. Séta közben betérve az Öreg Miskolczba a rakott pudingos palacsinta, tejszínhabbal, gyümölcsökkel, egy forró lattéval megspékelve új erőt ad Miskolc további felfedezéséhez.

pudingospalacsinta_2.jpg

Pudingos palacsinta

A gyerekeknek kedvenceikből állítottak össze külön menüt. A csészében kínált sajtleves mellé, szezámmagos bundában készült csirkemellcsíkokat tálalnak vidámságot árasztó, mosolygós burgonyával. Desszertként vanília öntettel megbolondított gőzölgő túrógombóc kerül az aprók tányérjára. 

vaniliasturogomboc_1.jpg

Túrógombóc

Délben menü, este gazdag étlap választék

Az Öreg Miskolczba ebédszünetben a bőséges napi menü miatt érdemes betérni. Hétfőtől péntekig minden nap egy extra menüt is kínálnak azoknak, akik gyorsan, olcsón szeretnének, friss, ízletes ételeket fogyasztani a munkaközi szünetben.

 Délben egy gyors menü, este egy szép gyertyafényes vacsora a gazdag étlap választékból. Ezt kínálja az Öreg Miskolcz nem csak turistáknak, hanem a miskolciaknak is.

 Családok, barátok, kisebb társaságok kényelmesen elférnek a 30 fős étteremben. Itt rendezvények, ballagások, osztálytalálkozók, családi, baráti összejövetelek megrendezését is vállalják.

 A belváros szívében, hangulatos környezetben lévő Öreg Miskolcz kitűnő választás lehet a mindennapokban, és pihenések alkalmával is. A belvárosi üzletektől, bevásárlóközpontoktól, nevezetességektől csupán egyetlen karnyújtásnyira van a négy csillagos hotel étterme, ahol kiváló főszakácsok készítik az ebédet és a vacsorát.

Nem