Ugrás a tartalomra

A DK szerint a Fidesz nem hallja Miskolc hangját

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 06. hétfő 19:34
Mit adott a Fidesz Miskolcnak? – tette fel a kérdést Hegedűs Andrea, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.
Fotó: Juhász Ákos

„Kormány nélkül autót sem lehet vezetni!” – ez ömlik manapság Miskolcon minden internetes felületről – vezette fel a tájékoztatót a DK miskolci képviselője, hozzátéve: ez egy szlogen a fideszes Csöbör Katalin „reklámhangjától”, Tóth-Szántai József polgármesterjelölttől. 

Hegedűs Andrea ezután arról beszélt, hogy az itt élők jobb sorsot érdemelnek. Mint mondta, az elmúlt években az volt a környezete, a barátai és a választók dilemmája, hogy miért bünteti őket a kormány, miért vonja meg a forrásokat a Fidesz Miskolctól? Bármikor feltette ezt a kérdést a parlamentben, az volt a válasz: rosszul érzékelik az ott élők, mert igenis jutottak források Miskolcnak.

A képviselő ezt másképp látja, fel is sorolt néhány példát az elvonásokra, avagy a véleménye szerint rosszul elköltött pénzekre. Említette többek között a 11,5 milliárdból „létrehozott” diósgyőri vártorzót, a túlárazott, kettészakadt autópályát és a gazdaságilag fenntarthatatlan Ellipsumot is. De beszélt arról is, hogy elvették a tömegközlekedés állami támogatását, leállították a sikeres panelprogramot, emellett nem engedélyezték az önkormányzatnak a hitelfelvételt, hogy önrésze legyen a városnak a fejlesztésre.

Hegedűs Andrea kiemelte, a miskolciak azt látják, hogy bünteti őket az Orbán-kormány azért, mert nem narancs színezetű a város. A képviselő rámutatott, ezt mindeddig tagadták, most azonban, a választási kampányban kilóg a lóláb, hiszen a Fidesz támogatottja nyíltan hirdeti, hogy „Kormány nélkül autót sem lehet vezetni!” A DK képviselője ebből a szlogenből azt a következtetést vonja le, hogy a város elleni eddigi taktika a kiéheztetés volt, most jön a mézesmadzag.

Felidézte, a 2022-es választásokon a Fidesz jelöltjei „leimádkozták a csillagokat az égről”, de az elmúlt két évben „a csillagok az égen maradtak”. Miskolc segélykiáltását már a Holdon is hallják, de a Karmelita vastag falain még mindig nem jut át, fűzte hozzá.

A képviselő hangsúlyozta, azt gondolhatják, hogy jól taktikáznak és kerékbe törhetik a miskolciakat, de ez nem fog menni. A Fidesz alamizsnát kínáló urambátyám világa helyett a szakmaiság kell, hogy legyen a követelmény – jelentette ki.

– Nem engedhetjük meg, hogy a Fidesz Miskolc nyakára akkumulátorgyárakat hozzon. Csöbör Katalin már megpróbálta ezt Alsózsolcán, amit sikerült megakadályoznunk. De ne legyünk naívak! Tóth-Szántai József, ha megválasztják, Csöbör Katalin érdekeit fogja szolgálni – jelentette ki.

– Miskolcnak olyan városvezetésre van szüksége, amely visszahelyezi Miskolcot hazánk és Európa térképére. Barkai László és csapata ezen dolgozik, és ellenzékiként én is ezt képviselem a parlamentben – összegezte Hegedűs Andrea.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!