Ugrás a tartalomra

Elismerték a balesetmentesen vezető MVK-s sofőröket

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. november 23. csütörtök 16:06
Az eseményen azok a villamos- és buszvezetők kaptak elismerést, akik 7, 14, 21, 28 és 35 éve vezetnek balesetek nélkül.

Fotók: MVK Zrt./Juhász Balázs

Több évtizedes hagyományt követve harminc járművezetőt díjazott csütörtökön a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. Demeter Péter, az MVK vezérigazgatója az eseményen elmondta, a cég járművei egy nap alatt közel harmincezer kilométert tesznek meg Miskolcon, a teljes hálózaton, így a busz és villamosvezetők két nap alatt megkerülhetnék akár a Földet.

- Mindezt harminc járművezető teszi évek, évtizedek óta balesetmentesen. A balesetmentes közlekedésért járó elismerés hétévenként kapható, egy ilyen ciklus alatt átlagosan kétszázötvenezer kilométert teljesít egy járművezető. Tehát a harmincöt év járművezetői tapasztalattal rendelkező kollégánk már 1.250.000 kilométer levezetésén van túl – mindezt balesetmentesen – húzta alá a miskolci közlekedési cég első embere.

Demeter Péter hangsúlyozta azt is, az MVK számára nagyon fontos a munkatársai megbecsülése, ezért is fektetnek nagy hangsúlyt hagyományos ünnepségeikre, ahol valamilyen módon mindig elismerik a vállalatnál dolgozókat. Hozzátette, ennek része az a plusz egy havi bér, ami az önkormányzat és intézményei, valamint a holding tagvállalatok minden munkavállalója megkap, az közlekedési cég azonban ezt megfejeli két aprósággal: minden munkatárs egy tízezer forintos ajándékcsomagot kap, az MVK-s gyerekeknek pedig a vállalat Mikulásától érkezik majd meglepetés.

A vezérigazgató végül elmondta még, annak érdekében, hogy segítsék a balesetmentes közlekedést, az MVK szorosan együttműködik a Miskolc Városi Rendőrkapitánysággal, a járművezetői oktatás keretében kiemelten foglalkozik a baleset-megelőzéssel, a preventív vezetéssel, valamint a kockázatok csökkentésével.

Ónodi Barnabás átveszi elismerését. Fotó: MVK Zrt./Juhász Balázs

A csütörtöki ünnepségen azok a villamos- és buszvezetők kaptak elismerést, akik 7, 14, 21, 28 és 35 éve balesetmentesen közlekednek. Ónodi Barnabás egyike volt az elismert dolgozónak, ő harmincöt éve vezet villamost Miskolcon, méghozzá balesetmentesen. Mint mondja, eredményességének három apró titka van: „oda kell figyelni, kipihenten kell munkába érkezni és nem szabad hazavinni a munkahelyi problémákat”. Elmondása szerint vezetni még most is ugyanúgy szeret, mint 1987. január 7-én, amikor az első szerelvényét vezette, és ma is mosolyra deríti, ha például a gyerekek integetnek a villamosnak.

- Az elismerésnek nagyon örülök, úgy számolom, hogy ez lesz az utolsó alkalom, hogy ezt az oklevelet megkaphatom, mivel néhány év múlva nyugdíjba megyek, a balesetmentesen levezetett negyvenkettedik évet tehát már valószínűleg nem az MVK-nál fogom tölteni – mondta el Ónodi Barnabás, aki elárulta azt is: annak azonban örül, hogy a negyvenéves törzsgárda elismerést még néhány év múlva megkaphatja, ekkor ugyanis még aktív állományban lesz a közlekedési cégnél.

A díjazottak

7 éve balesetmentesen vezet
Kertész Roland
Matesz Zsolt
Firtkó László
Pusztai Zoltán
Molnár István
Schramkó Béla

14 éve balesetmentesen vezet
Benkó István
Halmi József
Bűdi Balázs
Papp László
Krokos József
Gonda Norbert
Galambos Gyöngyi
Doszpoly István

21 éve balesetmentesen vezet
Honos Attila
Körtvélyesi Zsolt
Dobosi János
Vass Gyula
Csató László
Csóri Péter
André Roland
Orosz Ferenc
Szabó Viktor

28 éve balesetmentesen vezet
Horváth Bertalan
Fülöp József
Porcs Rezső
Kovács János
Köpeczi Csaba

35 éve balesetmentesen vezet
Ónodi Barnabás
Virág László Csaba

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!