Ugrás a tartalomra

Hajdú László: mindent megteszünk Miskolcért!

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. augusztus 03. csütörtök 15:23
Sok kisebb, összehangolt fejlesztés is hatalmas változást hozhat egy város életében, ha a beruházók összefognak és együtt dolgoznak – egyebek mellett erről beszélt a június végén megrendezett Hodobay-konferencián az Expert-Factor Zrt. elnök-vezérigazgatója.
Hajdú László. Fotó: Juhász Ákos

Hajdú László először az Expert-cégcsoport más miskolci ingatlanfejlesztéseit ismertette részletesen, és kitért arra: lokálpatrióta vállalkozóként szívügye Miskolc fejlődése.

Mint mondta, bár két nehéz évre készül, a Bazár-tömbben az elmúlt években megkezdődött fejlesztéseik nem állnak le, hiszen azt tapasztalják, azokra igény van.

- Mi nem klasszikus fejlesztők vagyunk, mert mi a felépített ingatlanokat nem adjuk el, hanem hasznosítjuk. Prémiummódon berendezzük, apartmanokat hozunk létre, illetve olyan üzleteket adunk vissza a működésnek, melyek azelőtt lerobbant állapotban voltak – mondta.

Emlékeztetett, a munkát már korábban elkezdték az egykori Főzelékház néven ismert épület újjáépítésével és a régi Konzumbank épületének felújításával, átalakításával. „Ezekben az épületekben apartmanokat alakítottunk ki, és a jelenleg a régi kavicsos parkoló területén zajló épületünkben is ezt folytatjuk, hiszen eddigi házaink száz százalékos kihasználtsággal működnek”.

Hajdú László elmondta azt is, azt tapasztalja, hogy beruházásaik kapcsán elindult az úgynevezett „mágneshatás”, hiszen a Régiposta utcán az egykori autószalon épületének felújítása is megindult, mint ahogyan a török étterem tulajdonosa is ingatlanfejlesztésbe kezdett. Fontosnak tartotta, hogy a magánberuházók mellett a Bazár-tömbhöz hasonló tájsebek beépítésénél az önkormányzat is kivegye a szerepét egyrészt azzal, hogy hatékonyan segíti a befektetőket abban, hogy a hivatal a lehető leggyorsabban intézze ügyeiket, másrészt abban, hogy a vonatkozó közterületek fejlesztésével, zöldítéssel maga is kivegye részét a területek újjászületésében. Hozzátette: cégcsoportjuk folyamatosan kommunikál a várossal az elképzeléseikről, és fogadókészséget is éreznek azokra.

- Látható tehát, hogy a Bazár-tömbben nem egy hatalmas, például a Makropoliszhoz hasonló ingatlanfejlesztésről van szó, de sok kisebb beruházó és az önkormányzat közös munkája is hatalmas változást hozhat, amennyiben mindenki hozzáadja a magáét. Mi ezért fogunk dolgozni a jövőben is, mert ez a fejlesztés nem csupán üzlet nekünk, hanem lokálpatriotizmus is. Én itt szeretnék élni, és szeretném, ha a gyerekem is megtalálná itt a számítását, éppen ezért teszünk meg minden Miskolcért – szögezte le Hajdú László, aki előadásában arra is kitért: éppen ezen célok érdekében vásárolták meg, újították meg és illesztették vissza a város szövetébe a Tudomány és Technika Házát, valamint fogadták örökbe és tették rendbe az előtte álló közterületet.

A teljes előadás itt tekinthető meg: 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!