Ugrás a tartalomra

A jóidő újabb jele: leállt a távfűtés Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 06. hétfő 13:28
A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve május 6-án leállította a fűtést a MIHŐ Kft.

Hétfőn kiadott közleményükben azt írták, hogy a vonatkozó jogszabályok értelmében a távhőszolgáltató a fűtési idény végéig, azaz május 15-éig a felhasználók rendelkezésére áll. A társasházaknak tehát lehetőségük van ettől eltérő időpontban leállíttatni a fűtést, így azokban a lakóépületekben és intézményekben (elsősorban bölcsődékben, óvodákban, idősotthonokban), amelyekben ezt kérik, a MIHŐ továbbra is biztosítja a távfűtést.

A fűtést lakóépületek esetében akkor indíthatják úra, ha az egy hőközponthoz tartozó összes társasházközösség – a fűtési megbízottakon vagy a közös képviselőn keresztül – együttesen jelzi igényét írásban a muszakiugyelet@miho.hu e-mail címen.

Intézmények esetében pedig a fogyasztó képviselőjének írásos jelzésére indulhat újra a szolgáltatás.

A korszerűsített fűtési rendszerrel rendelkező épületben lakók számára azt javasolja a szolgáltató, hogy a nyári időszakban a termosztatikus radiátorszelepeket hagyják teljesen nyitott helyzetben, ezzel az őszi fűtésindításkor tapasztalható számos kellemetlenség (mint például a radiátorszelepek letapadása, légtelenítési nehézség, zajpanasz) megelőzhető.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!