Ugrás a tartalomra

Letartóztatásban a Tiszai pályaudvarnál történt emberölés gyanúsítottja 

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 07. kedd 13:35
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a Tiszai pályaudvarnál történt emberölés gyanúsítottjának letartóztatását. 

A megalapozott gyanú szerint a külföldi állampolgárságú terhelt május 3-án az esti órákban a Tiszai pályaudvar területén lévő bokros területen közös megegyezéssel szexuális kapcsolatot létesített a sértettel, majd ezt követően tettleg bántalmazta és egy késsel megvágta a nő nyakát, aki ennek következtében a helyszínen életét vesztette - idézi fel a Miskolci Törvényszék keddi közleményében.

Ahogy arról lapunk is beszámolt: szombaton hajnalban egy nő holttestét találták meg a Tiszai pályaudvar mellett. Az eset kapcsán a rendőrség idegenkezűséget feltételezett: gyilkossági ügyben indítottak nyomozást.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekmény miatt megindult eljárásban kiszabható súlyos szankcióra figyelemmel a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet nem ellensúlyoznak személyi körülményei.

"A gyanúsított fenti cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet emberölés bűntettének megállapítására"

- fogalmaz a törvényszék.

Tartani kell továbbá attól is - mutatnak rá a közleményben -, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, valamint életvitelére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Mindezen okokat mérlegelve a járásbíróság június 7. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!