Ugrás a tartalomra

Marad a nyálkás, esős, ködös idő

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 19. csütörtök 16:11
A hétvégén és a jövő hét elején gyakran beborul az ég és több helyen számítani kell esőre, záporesőre.

Az Országos Meterológiai Szolgálat tájékoztatása szerint, a hét közepétől közepesen és erősen felhős területek, illetve időszakok váltakoznak. Helyenként zápor, hózápor is előfordul. A szél északnyugatira fordul, ezzel pedig egyre hidegebb levegő árasztja el a Kárpát-medencét.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 8 és 15 fok között alakul. A borongósabb északkeleti vidékeken lesz a hűvösebb.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk nyugati és keleti vidékén ciklonok örvénylenek. A nyugatabbi ciklon felhősávja már elérte Spanyolországot, illetve Franciaországot. Ezeken a vidékeken borongós, csapadékos az idő, és a hőmérséklet is pár fokkal csökkent.

Szárazföldünk közepén egy beékelődő anticiklont találunk, a magasnyomás a Fekete-tengertől egészen a Balti-tengerig húzódik. Ezeken a területeken többfelé pára, köd képződött, azonban a mediterrán térségben örvénylő sekély ciklon felhőrendszere kissé besodródik ezen területek fölé, amely néhol gátolta a ködképződést.

A Kelet-európai-síkság felett is ciklon található, itt vegyes csapadékról, havazásról, hózáporokról érkezik jelentés. A hőmérsékletet tekintve továbbra is enyhe idő jellemző a Földközi-tenger mentén, illetve a Balkánon, általában 13 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

A Skandináv-félsziget északi részén azonban igazi téli idő van, helyenként -5 és -15 fok között alakul a maximum-hőmérséklet.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!