Ugrás a tartalomra

Megszállta a honvédség a Búza tér környékét szombaton

 Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. február 03. szombat 20:37
Szerencsére békés céllal jöttek, toborzó napot tartottak az árucsarnok mögötti parkolóban.

Katonai toborzás Miskolcon – Juhász Ákos képgalériája

Egy önjáró löveg és egy páncélozott katonai jármű is feltűnt szombaton reggel a Búza térrel szemközti parkolóban. A gépek megjelenésére sok arra haladó kapta fel a fejét, többen kíváncsiskodtak körülöttük. Mint megtudtuk, pont ez volt a cél, ugyanis a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Hadkiegészítő és Toborzó Irodája tartott toborzónapot a belvárosi helyszínen.

Csoma Gábor százados lapunknak úgy fogalmazott, szándékuk az volt, hogy leendő tüzéreket keressenek a Klapka György 1. Páncélosdandárba, ahol a közelmúltban rendszeresítették az újonnan beszerzett Panzerhaubitze 2000 (PZH 2000) önjáró lövegeket.

– Már a tavaly év végén a második félévben beindult egy intenzív toborzás a honvédségnél. Akkor a Lynx gyalogsági harcjárműre toboroztunk katonákat Hódmezővásárhelyre. Ezt követően elindult a PZH 2000-es toborzókampány. Ebből az önjáró lövegből 24-et rendszeresített belőle a honvédség, ebből 23 már beérkezett az országba, egy szállítása folyamatban van, a kiképzés február 13-án indul Tatán, ezért toborzunk most országszerte – mondta.

Az eseményen a MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái illetve a helyi toborzóiroda gondoskodott az alapos és autentikus tájékoztatásról. Csoma Gábor érdeklődésünkre elmondta meg, tapasztalataik szerint a kedvező bérezés és a modern hadi technikai miatt sok helyi fiatalnak volt vonzó a korábbi és a jelenlegi toborzás, még annak ellenére is, hogy Miskolctól viszonylag távol, Hódmezővásárhelyen és Tatán zajlott illetve zajlik majd a kiképzés.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!