Ugrás a tartalomra

Miskolcon is magasba emelték a kicsiket

Balogh Csilla / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. május 04. szombat 14:04
Gyerekzsivajtól volt hangos a Miskolci Szimfonikus Zenekar épülete mögötti tér szombaton délelőtt. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén hetedik alkalommal rendezte meg a nagy országos gyerekemelést. 
Mocsári László képgalériája a jó hangulatú piknikről

Ezen a családi bulin minden évben több mint tízezer gyereket emelnek meg a szüleik, a nevelőik országszerte, pontosan 11 órakor. 

A szervezők és az aktivisták a Gyereket a magasba! elnevezésű akcióval azt fejezik ki, hogy érdemes belevágni a családalapításba, mert a gyerek örök érték, és a boldogság forrása. 

Idén is számos település csatlakozott a nagy gyerekemeléshez Miskolctól Zalaegerszegig, és Győrtől Békéscsabáig, de például Csíkszeredában és Dunaszerdahelyen is emelnek majd magasba gyereket. 

Fotók: Mocsári László

Hiripi Edinától, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány miskolci szervezeti vezetőjétől  megtudtuk, hogy ebben az évben vármegyénkben Miskolcon kívül Arnóton, Ongán és Szerencsen is megszervezik a Gyereket a magasba! programot.

Mindenhol, így Miskolcon is jó hangulatú családi nap keretében rendezték meg az eseményt. A vármegyeszékhelyen a Fábián utca 6. szám mögötti téren emelték magasba a kicsiket, ahol délelőtt 9 órától délig folyamatos előadásokkal, interaktív foglalkozásokkal és egyéb szórakozási lehetőségekkel várták a családokat. Hiripi Edina a Miskolc Televíziónak azt nyilatkozta, hogy az ilyen és az ezekhez hasonló alkalmak kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy az egyébként elszigetelt kisgyermekes családok kapcsolatot teremtsenek és jól érezzék magukat egymással, hiszen hasonló gondokkal küzdenek a hétköznapokban. Hiripi Edina azt is elmondta, hogy a rendezvénnyel azt is meg szeretnék mutatni, hogy a kisgyerekes családok lélekemelő csoportja a társadalomnak. 

Az eseményt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom miskolci egysége és a Háromkő Egyesület közösen szervezte meg. A szervezők arra buzdítják az érdeklődő családokat, hogy mindannyian vigyenek magukkal plédet, szabadtéri játékokat, hogy együtt lakják be a teret egy jó hangulatú családi piknik során.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!