Ugrás a tartalomra

Világsztárok sora érkezik

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 29. kedd 16:32
A Filharmónia Magyarország következő évadában kitűnő szólistákat és népszerű műveket hallhat majd a közönség; fiatal zenekarok, kortárs magyar szerző műve, szenvedélyes előadásmód és több világhírű hegedűművész is gazdagítja a hangversenybérletet.
Fotó: Beregi László

Öt előadással készül a Filharmónia Magyarország a szeptemberben kezdődő új évadra. Szamosi Szabolcs ügyvezető igazgató elmondta, nagy öröm, hogy a miskolci közönség szereti a klasszikus zenét, így hangversenyeik szinte mindig telt házasak. 

– Az első koncertünk október 26-án lesz, ahol a Liszt Ferenc Kamarazenekar játszik majd népszerű műveket a klasszikus kamarairodalomból. Következő programunkon Magyarország egyik legfiatalabb zenekara lép színpadra, és harmincas átlagéletkorukból eredően adnak egy szenvedélyes Berlioz-estet. Vásáry Tamást sem kell bemutatni a miskolci közönségnek, hiszen ismerik és nagyon szeretik. Ő a harmadik koncerten érkezik ide, februárban. Az ötödik hangverseny áprilisban a Budapesti Fesztiválzenekar tolmácsolásában lesz Sokszínű bécsi est címmel. Ezt is csak ajánlani tudom, mert a legtöbbet hallott dallamokat is olyan élettel telin játsszák, hogy az még becsukott szemmel is jól hallatszik. Velük jön majd egy világhírű hegedűművész, aki tizenkét éves kora úta nemzetközi versenyeken is győztesként szerepel – összegzett Szamosi Szabolcs, aki szándékosan hagyta ki a negyedik koncert leírását. Ezen ugyanis a Miskolci Szimfonikus Zenekar játszik majd, akikről ügyvezető igazgatójuk, Szászné Pónuzs Krisztina beszélt. 

– Évről évre különleges koncerteket szervez a Filharmónia Magyarország, mi pedig örülünk, hogy helyet kapunk ebben a kínálatban. Márciusban két orosz zeneszerző közé ékelődik egy kortárs magyar szerző műve. Hangversenyünkön a vendégként vissza-visszatérő Nyíregyházi Cantemus Kórust is hallgatja a közönség, akik idén is minőségi programsorozatot kapnak a bérlettel – mondta. 

Az öt előadáson túl már nyáron is élvezhetik a klasszikus zenét az érdeklődők: legközelebb szombaton várja őket az Óbudai Danubia Zenekar a Miskolci Csodamalom Bábszínházban a Muzsikáló Udvar sorozatban. Majd augusztusban az Orgonapontok lesznek, amit megkoronáz az Orgonák éjszakája.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!