Ugrás a tartalomra

Anyagi és lelki támogatásban is részesülnek a szlovákiai buszbaleset miskolci sérültjei

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. február 07. szerda 16:16
A tavaly májusi baleset súlyos sérültjei közül többen is még mindig rendszeres orvosi ellátásra szorulnak.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, tavaly májusban miskolci nyugdíjasokkal teli autóbusz ütközött össze egy kamionnal Szlovákiában, a tragikus balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek. A baleset hallatán sokan megmozdultak, a miskolci polgármesteri hivatal azonnal segítséget nyújtott a bajbajutott embereknek. Cseléné Figula Edina, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője hivatalos küldöttként utazott el a szlovákiai kórházakban kezelt sérültekhez. Többen ugyanis a körzetében lévő nyugdíjasklub tagjai, így nagyon fontosnak tartotta, hogy figyelemmel kísérje az állapotukat és segítsen, amiben csak tud. Az idős emberek közül néhányan olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a mai napig is kezelésre szorulnak és rendszeresen járnak egészségügyi ellátásra – mondta el lapunknak az önkormányzati képviselő. 

Cseléné Figula Edina hozzátette, a körzetében, a Martinkertvárosban működő nyugdíjasklubból tíz, és még további nyolc miskolci lakos esetében olyan, zömében végtag sérülésekről van szó, melyek miatt megváltoztak az életkörülményeik és továbbra is rehabilitációra van szükségük. Az ügyben egyeztetést folytattak Hollósy András önkormányzati képviselővel közösen a polgármesteri hivatallal, melynek eredményeként támogatást kaphatnak az érintettek. 

A Dr. Hirschler Rezső Szociális Közalapítvány a Miskolci Családokért segítségével anyagi támogatásban részesül a 18 súlyosan sérült szépkorú, a pénzbeli juttatást hamarosan kézhez is kapják. Emellett megpróbálják az egészségügyi intézményekbe való eljutásukat, szállításukat is megoldani lehetőségeikhez mérten – tudatta Cseléné Figula Edina.
 
- A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a betegszállító korán reggel elviszi őket otthonról és bár a kezelés csak egy órás, de késő este érnek csak haza a járattal. A Miskolci Önkormányzati Rendészetnek vannak olyan járművei, amelyek segíthetnek ebben – hangsúlyozta. 

Hozzátette, természetesen a későbbiekben is figyelemmel kísérik az állapotukat, és Veres Pál polgármesterrel együtt igyekeznek segítséget nyújtani. Mint fogalmazott, az anyagiakon túl a lelki támogatás is fontos, ezért azt kéri a sérültektől, ha bármiben tud támogatást adni a továbbiakban is, keressék bizalommal. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!