Ugrás a tartalomra

Fejleszti térfigyelő kamerarendszerét a MIÖR

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. április 24. szerda 17:40
Objektumkövetési funkcióval is bővülhet a kamerarendszer és forgalomszámlálásra is használhatják.
Szabó Ferenc a szakmai tanácskozáson / Fotók: Osztie Tibor

Szakmai nap keretében tanácskoztak a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) szakemberei és partnereik a városi térfelügyeleti kamerarendszer fejlesztési lehetőségeiről április 24-én, szerdán.

- A mai korban elképzelhetetlen közrendről, közbiztonságról úgy beszélni egy megyei jogú városban, hogy elkülönítjük a közterületi szolgálati ellátást és a térfelügyeletit. A kettő szervesen egymásra épül, ezért elengedhetetlenül szükséges a jó kamerarendszer – nyilatkozta szerkesztőségünknek Szabó Ferenc, a MIÖR igazgatója. - Ennek érdekében folyamatosan keressük a térfelügyeleti szolgálatellátásban az innovációk különböző területeit. Azaz a fejlődés lehetőségét és hogy milyen meglévő technikai funkciókat tudunk élesíteni, vagy a most fejlesztés alatt állók közül újításként bevezetni – fejtette ki. 

Elmondta, hogy szakmai napjukra ellátogatott a miskolci térfelügyeleti kamerarendszer kiépítője a Castrum Sec Kft. és az Intellio szoftverfejlesztő cég. Új alapokra helyezett együttműködést igyekeznek elindítani velük, amelyben oktatnák is a kollégáinkat. Továbbá megosztotta, hogy a közösen felállított szakmai terv alapján a tanácskozás után már meg is történik az első oktatás. 

A szakmai napon kipróbálták az új funkciók egy részét

- A megbeszélésen olyan okos funkciók kerültek szóba, mint például az objektumkövetés, ami a mozgásra reagál. Ennek lényege, hogy riasztást ad ki a rendszer, hogyha a MIÖR által kijelölt területre belép egy adott személy, vagy gépjármű. Ez akár alkalmas lehet arra, hogy megakadályozzanak vele egy bűncselekményt, vagy elkóborolt embereket hazajuttassanak, különösen az éjszakai órákban, amikor a közterületeken kisebb a forgalom – magyarázta a MIÖR igazgatója. Hozzátette, hogy a városüzemeltetési területen forgalomszámlálásra is alkalmas lehet a térfelügyeleti kamerarendszer.

 - A térfelügyeleti szakterület fejlesztésének részeként idén tizenhat új irodai széket szereztünk be. Ugyanis nem mindegy, hogy milyen kényelmi körülmények között végzik a feladatukat, a szolgáltatást napi 8 órában ellátó kollégák. A szakmai napon felmerült új funkciók eléréséhez új kliensgépekre is szükségünk van. Ebből a célból a meglévő tizenhat kliensgépünk közül a felét már kicseréltük – osztotta meg. 

Tanácskozás a MIÖR szakmai napján

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!