Ugrás a tartalomra

Új szaktantermekkel bővült az Egészségtudományi Kar

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. április 24. szerda 18:27
Minőségi és színvonalbeli előrelépést jelentő infrastrukturális fejlesztés valósult meg a Miskolci Egyetemen.
Szimulációs baba a védőnői részlegen / Fotó: Osztie Tibor

Az Egyetemvárosban a korábbi Alkalmazott Földtudományi Kutatóintézet épületének átalakításával új szaktantermekkel, fizioterápiás laborral, tornateremmel, hallgatói és oktatói terekkel gazdagodott az Egészségtudományi Kar. A beruházást fizioterápiás egészségfejlesztési programsorozattal vették birtokba, amelyhez kapcsolódóan Ilyen volt, ilyen lett címmel, kiállítással egybekötött bejáráson mutatták be a megújult épületrészt április 24-én, szerdán délelőtt.

Szimulációs helyiségek

„Az Egészségtudományi Kar sokáig kereste a képzései helyét és nemcsak fizikálisan, hanem funkcionálisan is, de mostanra megérkeztünk. Az egészségtudományi képzés nagyon fontos célja, hogy szervesen beintegrálódjon a Miskolci Egyetem rendszerébe és hasznos tagjai legyünk ennek a fantasztikus Universitasnak. Ennek a célunknak hangsúlyt ad az is, hogy az egészségtudományi képzések fejlesztése a Miskolci Egyetem stratégiájában kiemelt helyet kapott” – mondta köszöntőjében Kiss-Tóth Emőke, a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának dékánja. 

Dr. Kiss-Tóth Emőke és Prof. Dr. Horváth Zita a sajtótájékoztatón

Beszámolt róla, hogy folyamatosan bővítik a képzéseik sorát a munkaerő-piaci igényeknek megfelelően. Szinte minden évben indítanak egy új szakot és képzést. Elárulta, hogy 2014-ben szükségmegoldás volt, amikor beköltöztek a jelenlegi új gyakorlati épületükbe, amely közvetlenül a kar Stefánia-épületének szomszédságában áll. Ennek az új B/5 épületüknek a földszintje és az első emelete áll most rendelkezésükre átalakítva a gyakorlati képzés számára. Az új szaktantermeket már a tavaszi félév elején, február 12-én birtokba tudták venni az oktatók és a diákok.

A földszinten 460 négyzetméteren 310 gyógytornász hallgató számára három szaktanterem, egy fizioterápiás laboratórium, egy kis tornaterem, hallgatói terek, oktatói helyiségek és modern vizesblokk, valamint öltözők találhatóak. Az első emeleten pedig a védőnői részleg már készen van, ahol babaszoba és mintatanácsadó látható – mutatta be. 

Kezelések ajándékba

„A kar az egyetem vezetése felé úgy köszöni meg a segítséget, hogy április 22. és 26. között, az átadás hetén egészségfejlesztési programsorozatot rendezett moveMEnt – A mozgás csodája címmel a Fizikoterápiás Intézeti Tanszék szervezésében. Ennek keretében az egyetemi munkavállalók olyan fizikoterápiás kezeléseket – erősítő torna és masszázs, köpölyözés, streching – és egyéni szaktanácsadást vehetnek igénybe ingyenesen, amelyek nehezen elérhetőek, de rendkívül népszerűek. Jó szerencsét! Egészséget világnak!” – zárta mondandóját a dékán. 

A gyógytornász hallgatók új szaktantermükben egymáson gyakorolnak

„A mostani témahét az egészségtudatosságról és a mozgás fontosságáról, esetlegesen a karcsúsodásról szól. Továbbá rámutat arra, hogy milyen értékes munka folyik az Egészségtudományi Karon, amely éppen, hogy hízott az elmúlt években. Mind a képzések száma, mind pedig a hallgatói létszám meredeken ívelt felfelé, amit a jelenlegi fejlesztés még vonzóbbá tesz majd. Az egyik legjobban növekedő karunkról van szó, ahol kifejezetten gyakorlatorientált képzés folyik, ezért is volt szükségük erre az új épületre is. Holott nyolc karunk közül ez az egyik legfiatalabb, a hetedik karunk” – hangsúlyozta Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. 

Továbbá a rektor megosztotta, hogy az Egészségtudományi Kar új épületét saját forrásból és kollégáik munkája segítségével újították fel az elmúlt félévben. Egy fél emeletnyi rész felújítása van még hátra, amely nyáron fog megtörténni. A korábban a B/5 épületben székelő Alkalmazott Földtudományok Kutatóintézete pedig beköltözött a főépületbe. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!