Ugrás a tartalomra

DK: a legfőbb ügyész indítson eljárást hazaárulás miatt

MTI / minap.hu
Utoljára módosítva
2022. március 29. kedd 15:54
A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy a Direkt 36 orosz kibertámadásról szóló cikke nyomán hivatalból indítson eljárást hazaárulás miatt.
Fotó: nepszava.hu

Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese keddi, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a cikk alapján a Külgazdasági és Külügyminisztérium évek óta kibertámadás alatt áll; a magyar szolgálatok nyolc-tíz évvel ezelőtt még állták a sarat a támadások ellen, a kormány azonban nem vette komolyan ezeket, sőt szervezetileg is átalakította a magyar kibervédelmet, ami ennek köszönhetően mára tehetetlen a támadásokkal szemben – írja az MTI. 

Az oroszok minisztériumi belső levelezéseket és államtitkokat továbbító védett hálózatokat törtek fel, miközben "Orbán Viktor évekig hazajárt Moszkvába bólogatni" – fogalmazott Vadai Ágnes, aki azt is kijelentette: ha a kormány tudta, hogy folyamatos orosz kibertámadás zajlik az ország ellen, és erre úgy reagált, hogy előbb leépítette a kibervédelmet, majd az egészet eltitkolta a nyilvánosság elől, az a hazaárulás minősített esete. A képviselő jelezte, hogy az ügyben írásbeli kérdést is feltesz a legfőbb ügyésznek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!