Ugrás a tartalomra

Év végére ezeken a szakaszokon újulhat meg az út Miskolctapolcán és környékén

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 26. hétfő 11:30
Év végéig a városrészben több kilométeren létesül új nyomvonal, illetve újul meg a meglévő hálózat – hangzott el az „Útfejlesztések Miskolctapolcán és környékén” című projekt részeként megtartott projektnyitó rendezvényen hétfő délelőtt a Városházán.
Fotók: Mocsári László

A projekt céljaként jelölték meg, hogy Miskolc gazdasági területei jól megközelíthetők legyenek a vállalkozások és a munkavállalók számára. A projektben szereplő útvonalak felújításának, illetve a Miskolctapolca - Görömböly összekötő út megépítésének, kerékpáros nyom kialakításnak igénye hosszú évekre nyúlik vissza – derült ki a kivitelezést végző cégek képviselői, valamint a görömbölyi városrész önkormányzati képviselője, Borkuti László előtt elhangzott szakértői felszólalásokból.

A polgármesteri hivatal Pályázati Főosztály vezetője örömét fejezte ki, hogy a projekt véghajrájában meg tudnak valósulni azok az elképzelések, amiket évekkel korábban álmodott meg az önkormányzat. Miklós Viktor emlékeztetett: a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzéseket lebonyolították, így a másfél milliárdos keretből a 2,5 kilométeres Miskolctapolcai út, annak folytatásaként az Iglói utca újul meg. Továbbá egy 1,3 kilométeres vadonatúj összekötő szakasz is létesül Miskolctapolca és Görömböly között.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozásból valósul meg a TOP-6.1.5-16-MI1-2017-00003 számú „Útfejlesztések Miskolctapolcán és környékén” című projekt.
A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁS TERVEZETT BEFEJEZÉSE: 2023.11.30.
A PROJEKT TERVEZETT ELSZÁMOLHATÓ NETTÓ ÖSSZKÖLTSÉGE    1.495.000.000 Ft
TÁMOGATÁSI INTENZITÁS: 100%

Szunyogh László szerint komolyan meg kell fontolni, hogy az elérhető EU-s forrásokból a város mely utak fejlesztésére fordít pénzt. Az eseményen a főépítész hangsúlyozta: az önkormányzat a szakaszok kiválasztásakor elsőrendűen azt vette figyelembe, hogy a miskolciak és az ott lakók érdekeit szolgálják.

A városvezetés úgy látja, Miskolc szerkezetében régóta hiányzó kapcsolatok valósulhatnak meg ezzel. A városrészek között közlekedő munkaerő mobilitásának feltételeit javíthatják, amely elsősorban Miskolctapolcáról kimenő forgalomként jelentkezik a környező foglalkoztatók, gazdasági szervezetek felé. Szándékuk szerint ezzel a beruházás közvetlenül és közvetve hozzájárul a foglalkoztatás-növeléshez, vagy a foglalkoztatottság megtartásához, és a munkaerő mobilitás feltételeinek javításához. 

A projekt az alábbi megvalósítási helyszíneket foglalja magába Miskolctapolca területén:
- Iglói út Győri utcától a buszfordulóig tartó szakaszának, a Csabai utca Fagyöngy utca - Görömbölyi utca közötti szakaszának, valamint a Fagyöngy utca Csabai utca felőli 65 méteres szakaszának felújítása, kerékpáros nyom kialakítása.
- Miskolctapolcai út felújítása a Futó utca – Győri utca között, az útszakasz kb. 2.500 méter.
- Miskolctapolca - Görömböly összekötő út megépítése, kerékpáros nyom kialakítása csapadékvíz-elvezetéssel kb. 1.160 méteren.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!