Ugrás a tartalomra

Hamarosan lehet pályázni a mecénási alapból odaítélhető támogatásokra

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. február 27. kedd 16:43
Kihelyezett ülést tartott kedden a Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottság.
Fotó: Mocsári László

A keddi bizottsági ülésen a csütörtöki közgyűlési anyagokat tárgyalták meg, illetve a saját bizottsági előterjesztéseket is, mint az évente kiírandó mecénás pályázatot. – A három mecénási alapból odaítélhető támogatások elnyerésére hamarosan megjelentetik a pályázatot. Ennek megfelelően kulturális, sport, idegenforgalmi rendezvények támogatására lehet jelentkezni a kiírást követően több mint harminc napig. A pályázatokról a bizottság saját hatáskörben dönt majd – nyilatkozott portálunknak Bazin Levente, a Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke.

Bazin Levente azt is elmondta, hogy a második napirendi pontként a bizottság tagjai előzetesen döntöttek a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetői pozíciójáról, ugyanis a minisztérium jóváhagyta a zenekar jelenlegi ügyvezető személyét, Szászné Pónuzs Krisztinát, aki egyedüliként jelentkezett a posztra. Megjegyezte, bár az előző közgyűlési ülésen kiírták a Miskolci Nemzeti Színház igazgatói pályázatát is. A direktor személyéről azonban a miniszter még nem foglalt állást. 

Az ülésen a bizottság valamennyi tagja, a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője, rajtuk kívül a közgyűlési anyagok előterjesztői, osztályvezetői, főosztályvezetők és ügyintézők voltak jelen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!