Ugrás a tartalomra

Jól szerepelt a Miskolci Egyetem hallgatója az egyetemi világjátékokon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 09. szerda 16:34
A női 20 kilométeres gyalogló versenyen Spiller Tiziana, a Miskolci Egyetem hallgatója a 13. helyet harcolta ki Chengduban, az Egyetemi Világjátékokon.
Fotó: magánarchívum

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) égisze alatt zajló Egyetemi Világjátékok - a nyári olimpia után - a világ második legnagyobb multisport-eseménye, amelyet 15-20 sportágban 150-160 ország 10-12 ezer résztvevőjével rendeznek meg.

Jelentőségét növeli, hogy egyre több sportágban része az olimpiai, illetve sportági világbajnoki kvalifikációnak. A kínai Egyetemi Világjátékok 18 sportággal és 269 eseménnyel büszkélkedhetett.

A 20 kilométeres női gyaloglás szombaton reggel rajtolt el, a versenyzőknek több mint 80 százalékos páratartalommal és 30 Celsius-fok körüli hőmérséklettel kellett megküzdeniük.

A Miskolci Egyetemen tanuló, Szűcs József és Srp Miklós Domonkos  által felkészített, a mezőny egyik legfiatalabbjaként rajthoz álló Spiller Tiziana 1:44:00 órás időeredménnyel a 13. helyen fejezte be a versenyt, mely az európaiak között a hetedik legjobb időt jelentette. Az extrém időjárás miatt valamennyi sportoló, beleértve a dobogósokat is, 4-6 perccel gyengébb teljesítményt nyújtott. A dobogón, sorrendben török, cseh és kínai versenyző osztozott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!