Ugrás a tartalomra

Könyv és kötetlen beszélgetés a Népkertről, a Népkert mellett

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2024. február 15. csütörtök 19:45
A II. Rákóczi Ferenc Könyvtár főépületében mutatták be csütörtökön Reiman Zoltán „Ha a fák mesélni tudnának” című könyvét.
Fotók: Juhász Ákos

Hány évesek a Népkert fái? Hány Sisi szobor van Miskolcon és pontosan hol van az eredeti? Pontosan milyen múltja van a Népkerti Vigadónak? És egyáltalán mikor alakították ki a Népkertet? – ilyen és ehhez hasonló kérdések is szóba kerültek azon a beszélgetésen, amit csütörtökön este rendeztek a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban.

Az apropót pedig Reiman Zoltán „Ha a fák mesélni tudnának” című kötete adta, melyet ezen a napon mutattak be a városi könyvtárban, a szerzővel egyébként Brézai Zoltán beszélgetett, de a diskurzusba gyakran kapcsolódtak be a hallgatók is, így valóban kötetlen volt az esemény. 

Reiman Zoltán


A kötet első bemutatója egyébként tavaly november végén volt a Népkerti Vigadóban, ami nem véletlen, hiszen a könyv ötletgazdája és finanszírozója Barkóczi István, a létesítmény tulajdonosa volt. 

Hatodik helytörténeti könyvében a szerző egy új nézőpontból, de mégis mindenki számára érthetően és izgalmasan vezet be minket a Népkert történetébe, és ami szintén újdonság, hogy két nyelven, magyarul és angolul is olvashatók az adatok és az izgalmas helyi sztorik a múltból.


Reiman Zoltánnal egyébként a héten beszélgettünk hosszabban, az ebből készült cikket a Miskolci Napló most szombati, azaz február 17-ei lapszámában olvashatják. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!