Ugrás a tartalomra

Máris bemutatták jelöltjeiket

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. május 20. csütörtök 16:16
Közel egy év van még a 2022-es országgyűlési választásokig, de a Mi Hazánk máris bemutatta miskolci képviselőjelöltjeit.
Jelöltbemutató sajtótájékoztató Toroczkai Lászlóval (középen, jobb kezénél Duzsik István, balján Pakusza Zoltán). | Fotó: Juhász Ákos

Toroczkai László, a párt elnöke maga is azzal kezdte a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy rámutatott: a pártelnökök közül elsőként ő kezdett országjárásba, hogy a jelölteket bemutassa. A sietség okát nem jelölte meg, azt mindenesetre láthatjuk, hogy a kormánypárt ezen a téren még nem aktivizálta magát, az ellenzéki összefogás pártjai ellenben már az előválasztásra készülnek.

Toroczkaitól megtudhattuk, hogy már hetven fölött jár a jelöltjeik száma, mind a 106 választókerületben indulnak, országos listát fognak állítani. A harmadik út politikáját folytatják, azokhoz kívánnak tehát szólni, akiknek „elege van az elmúlt 10 év kormányzásából”, de a korábbiakból sem kérnek. Főleg a multinacionális cégeket támogató kormányokat kritizálják, ők inkább a magyar vállalkozásokat támogatnák.

– A járványkezelésben szintén „harmadikutasok” vagyunk, valljuk, hogy el kell kerülni az ország lezárását. A járványnak van egy nagyon fontos következménye, ami Magyarország gazdaságának a tönkretételéről szól. Ma az államadósság az 1995-ös szintet érte el a bezárások, korlátozások miatt. Rengeteg észszerűtlen és logikátlan döntést hoztak, amivel óriási kárt okoztak a magyar embereknek, a turizmusnak, a vendéglátásnak, és más ágazatoknak – hangsúlyozta a pártelnök, aki politikájuk harmadik „lábaként” a magyar-cigány együttélés kezelését nevezte meg.

A Mi Hazánk színeiben Duzsik István okleveles öntőmérnök, korábbi cégvezető indul a megye I-es választókerületében. – Miskolcnak a lakosság megtartása csak termelő vállalatok idetelepítésével lehetséges. De nem egy multira gondolok, hanem erős magyar vállalkozásokra, amik a profitjukat itt költik el. Erős és független nemzetgazdaságért kívánok dolgozni – emelte ki.

A II-esben induló Pakusza Zoltán a több mint tízéves önkormányzati képviselői múltjára épít. Politikai pályáját a Jobbikban kezdte, volt a párt miskolci elnöke is, 2018-ban azonban „átigazolt” a Mi Hazánkhoz. Most azt mondta, meghaladná az elmúlt harminc év politikai váltógazdálkodását, mert véleménye szerint az eddigi sikertelenség ennek tudható be. Felelevenítette: a miskolci kórházak összevonása már 2007-ben megindult, a bérek terén továbbra is lemaradásban van a borsodi megyeszékhely, amiért az eddigi kormányok tehetnek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!