Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024. 03. 22.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 22. péntek 07:11

Időjárás

A felhőzet napközben fokozatosan szakadozik, gomolyosodik, de határozottan majd csak késő délutántól csökken a felhőtakaró. Kis mennyiségű eső, záporeső előfordulhat, nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felén. Az északnyugati szelet a Dunántúlon és a középső országrészben estig több helyen élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, de az északkeleti tájakon ennél néhány fokkal hidegebb lehet az idő. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő – írja péntek reggeli előrejelzésében a HungaroMet.

Levegőminőség

A város nyugati felén jó és megfelelő a levegő minősége – keletre, a belváros felé tartva azonban romlik a helyzet. A Békeszállónál már csak elfogadható, ahogy a Búza téren és a Szentpéteri kapuban szintén. Sőt, a Tizeshonvédon és például Martinkertvárosban szennyezett a levegő a pmmonitoring.hu tájékoztatása szerint.

Útinform (a Miskolci Városgazda Facebook-oldala információi alapján):

A nagyvolumenű kátyúmentesítés keretén belül az alábbi helyszíneken történik munkavégzés, időjárás függvényében:

Bertalan u.
Erenyő u.
Szentgyörgy út
Ifjúság útja
Bajcsy-Zsilinszky u.
Repülőtéri út
Régész u.
Velence u.
Bedegvölgy u.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Áfonyás u. 18
Bencések útja 79
Bodrogi Zsigmond u. 9
Csokonai u. 98
Előhegy u.72
Erdő sor 12
Erdő sor 19
Hajós Alfréd u. 16
Kavics utca 34
Koppány u. eleje
Kőműves u. 31.,
Papszer Utca – Mindszent tér 4 előtt.
Pillangó u. 12
Szarkahegy u. 58
Soltész N. K. u. 36
Zsigmondi u. – Sajószigeti u. kereszteződés
Takta u. 17

Horoszkóp

Kos

Sok mindent remélsz ettől a naptól, de lehet, hogy valaki keresztül húzza a számításaidat. Legyen szó karrierről vagy házimunkáról, a nap valószínűleg nem úgy telik majd, mint ahogyan eltervezted. Panaszkodás helyett inkább dobd be minden energiádat, így az estéd már valóban szabad lehet.


Bika
Rád férne most az aktív pihenés, nagy szükséged van arra, hogy egy kicsit kiereszd a gőzt, mert kezd túl sok lenni a feszültség. Találkozz a barátaiddal, töltsetek együtt egy kis időt, ez mindenkinek jót fog tenni. A nap végére te is rózsásabban látod majd a helyzetet, és a kimerültséget is mintha csak elfújták volna.

Ikrek

Nem szeretsz hazudni, de amikor egy kínos kérdés merül fel, egyszerűen képtelen vagy megmondani valakinek az egyenes, színtiszta igazat. Vigyázz, mert még ha a jó szándék vezérelt is, később számon kérhetik rajtad, miért ködösítettél, és még kellemetlenebb helyzetbe keveredhetsz.

Rák

Egy közeli barátod kér segítséget tőled, és bár éppen a legalkalmatlanabb pillanatban teszi, szorult helyzetét látva nincs szíved nemet mondani neki. Lehet, hogy ez megnehezíti most az életedet, de csak így tudsz elszámolni a lelkiismereteddel, hiszen tudod, hogy fordított esetben ő is ezt tenné érted.

Oroszlán

Légy a szokottnál is óvatosabb, amikor új ismeretséget kötsz, mert a barátságos természeted potenciális áldozatként tüntethet fel mások szemében. Gondold át, mielőtt valakinek személyes információkat adsz ki magadról, mert lehet, hogy valaki megpróbál majd visszaélni azokkal.

Szűz

Szeretnél végre lezárni egy régóta húzódó családi ügyet, de úgy érzed, te vagy az egyetlen, aki hajlandó is tenni azért, hogy megoldás szülessen, a többiek mintha csak kifogásokat keresnének megoldások helyett. Lehet, hogy jobb, ha egy kicsit rájuk hagyod a dolgot, talán akkor ők is észhez térnek.

Mérleg

Aggaszt egy régi probléma, amivel te ugyan megtanultál együtt élni, de attól tartasz, hogy elijeszthet valakit, aki pedig fontos a számodra. Ne félj, mert ha az ő érzései is olyan erősek, mint a tieid, akkor ki fog tartani melletted, és közösen kerestek majd valamilyen megoldást.

Skorpió

Segítséget kérni nem szégyen, te mégsem szívesen teszed, most azonban nem tudod megúszni a dolgot. Ne érezd magad kellemetlenül, fordulj valaki olyanhoz, akiben megbízol, és akinek fordított esetben te is gondolkodás nélkül segítenél. Hamarosan lesz alkalmad, hogy viszonozd a szívességet.

Nyilas

Kicsit úgy érezheted, megrekedtél, és nem tudod, merre is kellene tovább haladnod. Egy családtagoddal folytatott beszélgetés segíthet kirántani a gödörből, és megmutatja azt az irányt, amit követned kell a céljaid felé. Az útra azonban csak te magad tudsz rálépni.

Bak

Romantikus hangulatban telik a nap, mintha csak megállt volna körülöttetek a világ, nem foglalkoztok semmivel, és legszívesebben egész nap a takaró alatt maradnátok. Ha megtehetitek, tegyétek, de egyébként is fordítsatok ma különös figyelmet egymásra. Ennyi törődés kijár a kapcsolatotoknak.

Vízöntő

Egy kellemes utazás teheti élvezetesebbé a hétvégét. Noha nem nagy kalandról van szó, és talán nem is maradtok sokáig, a társaság miatt mindenképpen emlékezetes lesz ez az út, kellemes emlékekkel és gazdagabb világképpel jössz haza. Ha valaki ilyen jó hatással van rád, talán meg kellene fontolnod, hogy szorosabbra fűzd a viszonyotokat.

Halak

Mindent előre eltervezel, de a dolgok irányítása kicsúszik a kezed alól, és minden a feje tetejére áll. Szerencsére jó vagy abban, hogy alkalmazkodj a hirtelen jött helyzetekhez, a kulcs abban rejlik, hogy ne ragaszkodj görcsösen az elképzeléseidhez, hanem fogadd el, ha valami másképp alakul, és találd meg az új körülmények előnyeit.

(bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!