Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2024.01.01.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 01. hétfő 08:03
Boldog Új Esztendőt kívánunk minden kedves olvasónknak! Az új év esővel, záporokkal és hat fokos csúcshőmérséklettel indul.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Éjszaka és hétfőn virradóra egy hidegfront hoz többfelé esőt, záporokat, néhol egy-egy zivatar sem kizárt, majd délutánra a csapadékmező kelet felé távozik és a front mögött egyre többfelé kisüt a nap. Egyre nagyobb területen fordul északnyugatira, nyugatira a szél, melyet élénk, több helyen erős lökések kísérhetnek. 5 és 11 fok közötti maximumokat mérhetünk - írja az idokep.hu.

Levegőminőség

Miskolcon a pmmonitoring.hu mérői újévre virradóra nem működtek, érzékszervi úton arra a következtetésre jutottunk, hogy van még némi puskaporszag a város levegőjében, ahogy a fűtésből származó szennyeződés is, mivel nem nagyon mozdul felettünk a levegő. Jót tenne egy kis szél, amit a meteorológusok be is ígértek mára. 

Horoszkóp

Kos
Tervekkel tele kezdesz bele az új évbe, de azonnal el is bizonytalanodsz, amikor az első akadály az utadba kerül ma. Ne hagyd, hogy egy kis nehézség a kedvedet szegje, ha ma kitartasz a céljaidért, holnap már könnyebb lesz, és elégedettebben zárod a napodat.

Bika
Ne vegyél mindent személyes sértésnek, nem biztos, hogy valaki, aki megbánt téged, azért teszi a dolgokat, hogy neked bosszúságot okozzon. Emelkedj felül a sérelmeken, gondolkodj pozitívan és rá fogsz jönni, hogy sokkal többen próbálnak a kedvedben járni, mint ahogyan azt hinnéd.

Ikrek
Kellemes meglepetéssel indulhat a nap, ami meghatározza a kedvedet. Próbál a jókedvedet másokkal is megosztani, nem csak azért, mert így megsokszorozódik, hanem azért is, mert valakinek a környezetedben nagyon nagy szüksége van rá, csak nem meri kimutatni.

Rák
Még nem késő meggondolni magadat valamivel kapcsolatban, de vigyázz, mert ha egyszer visszavonod a döntésedet, vállalnod kell a következményeket. Lehet, hogy a felelősség ijesztő, de néha a nehezebb úton juthatunk csak el a boldogsághoz.

Oroszlán
A mai nap történhet valami, ami egy hosszú utazás első lépése lehet. Csak rajtad múlik, hogy rálépsz-e az útra, de ha megteszed, akkor készülj fel rá, hogy nagy változásokat hozhat az életedbe. Gondolkodj nyitott szívvel, és ne hagyd elszaladni a lehetőségeket.

Szűz
Nézeteltérés árnyékolhatja be a napodat, ami a pároddal vagy egy munkatársaddal lehet kapcsolatban. Vegyél egy mély levegőt, mielőtt olyasmit mondasz ki, amit később megbánnál, de ne hagyd, hogy ismét te legyél az, aki enged a békesség kedvéért, ha az érdekeid az ellenkezőjét kívánják.

Mérleg
Az elmúlt napokban próbáltál elmenekülni egy probléma elől, de ma nem rejtőzködhetsz tovább. Valaki számon kéri rajtad az érzelmeidet, és neked őszintén meg kell vallanod, mit gondolsz. Ne használd fel mások energiáit arra, hogy elfedd velük a saját problémáidat, amelyekkel előbb vagy utóbb mindenképpen szembe kell nézned.

Skorpió
Egy őszinte beszélgetés sokat segíthet ma azon, hogy jobban megérts valakit, akinek hatása van az életedre. Talán kiderül, hogy sokkal több a közös vonásotok, mint ahogyan azt hitted volna, és végre közös nevezőre is sikerül jutnotok egy vitás kérdésben.

Nyilas
Egy új cél kitűzése új energiákkal tölthet fel, lelkesen veted bele magadat a kihívásokba, és bízol benne, hogy a kemény munka végre valódi változást hozhat az életedbe. Egy szerelmi csalódás még mindig fájhat, de a munka erről is eltereli a figyelmedet és visszaadja az önbizalmadat.

Bak
Egy egészen meglepő helyzetben találhatod magadat, amiről magad sem tudod eldönteni, hogy bosszantó, vagy inkább egyszerűen csak nevetséges. Leleményednek köszönhetően sikerülhet kivágnod magadat, de tartsd nyitva a szemedet, mert az esetnek még következményei lehetnek, amik jobb, ha felkészülten érnek.

Vízöntő
Egyre jobban érzed a hiányát valakinek, aki már egy ideje nincs melletted. Ma különösen szeretnél elmondani neki valamit, jó lenne hallani a hangját, vagy csak megölelni. Ha van még lehetőséged rá, hogy felkeresd, akkor ne halogasd tovább, ha pedig már nincs, szánj időt az emlékezésre ma.

Halak
Végre rászánod magad egy lépésre, amit régóta halogatsz, mert eddig féltél a következményektől. Egy barátod történetéből azonban inspirációt meríthetsz, és végül rájössz, hogy a változás csakis pozitív lehet. Ha nem halogatod tovább a döntést, hamarabb elérheted a céljaidat is. (bien.hu)
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!