Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.02.11.) - időjárás, útinform, levegőminőség, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 11. vasárnap 07:59
Jön az eső, Miskolcra már éjjel ide ért, csendesen hullik az égi áldás órák óta, de csak pár fokot hűl a levegő, a kettősfronti hatás azonban jelentős kínokat okozhat az arra érzékenyeknek. Nagy lesz az infarktusveszély is, vigyázzunk magunkra és egymásra.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Vasárnap kezdetben túlnyomóan felhős, borongós időre, többfelé esőre kell számítani. Délután azonban délen és délkeleten több helyen felszakadozhat a felhőzet és bújhat elő a nap. Ezeken a tájakon záporokra, néhol zivatarokra, máshol esőre készülhetünk. A délies szél az Alföldön erős, délkeleten viharos lesz. Hajnalban 5 és 13 fok között alakulnak a minimumok, délkeleten lesz enyhébb a hajnal. Délutánra 9 és 19 fok közé melegszik a levegő, az Alföldön mérhetjük a legmagasabb értékeket - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Vasárnap kettősfronti hatás várható, emiatt megterhelő napra készülhetnek a frontérzékenyek. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, szédülés, alvászavarok, keringési problémák, vérnyomás-ingadozás. Rosszullét, nehézlégzés is kialakulhat. Nagy lesz az infarktusveszély.
A többfelé szeles idő miatt tovább erősödhet a fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat, valamint a szél miatt romlik hő- és komfortérzetünk.

Öltözzünk rétegesen, a reggeli órákban és a szeles időben könnyen megfázhatunk. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről.

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap már többfelé kell esőre, záporokra, néhol zivatarokra készülni, így az ország nagy részén vizes, nedves útviszonyokra számíthatunk. Intenzívebb záporok, zivatarok során hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, és viharos széllökések is előfordulhatnak.
Zivataroktól függetlenül az Alföldön többfelé erős, délkeleten viharos lökések kísérhetik a déli szelet, ami miatt jelentősebb mértékben romolhat a járművek menetstabilitása. Keleten, délkeleten több helyen lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok, itt érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Az évszakhoz képest melegebb idő miatt figyelmetlenebbek, dekoncentráltabbak lehetünk, érdemes lesz fokozott figyelemmel közlekedni. (idokep.hu)

Levegőminőség

Városszerte jó a levegő minősége, a pmmonitoring.hu oldal szerint. Mindössze néhány helyen, elsősorban a családi házas részeken látunk megfelelő minősítéseket. Nyilván összefüggésben az egyéni fűtési megoldásokkal, és a szél sem segít ma, csendesen esik az eső. 

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. ma reggeli információi alapján:

Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Alföld u. 4.
Balázsdiák u. - Bércalja u. kereszteződés
Csokonai V. M. u. 130
Egres u. 8
Ernyebán u.15
Erzsébetsétány 53/a
Feszty Á. u. 11/b
Gorkij sor 65
Gózon Lajos u. - Jedlik Ányos u. kereszteződés.
Kázmér u. 12
Kiss Ernő u. – HUN Petrol benzinkút kihajtója előtt 5m-rel
Kis-Hunyad u. 49
Kiss tábornok út – 10-es Posta előtt
Kondor Béla – Vas Gereben u. kereszteződés
Lonovics utca 2
Mogyoró u. - Szervezet u. kereszteződés
Papszer u. 1
Sajó u. 14
Szentistványi út 32
Üllő u. – Fenyves u. kereszteződés
Vécsey u. 11

Horoszkóp

Kos
Apró nehézségek kötik le a figyelmedet, pedig te most egy nagyobb problémára szeretnél koncentrálni. A nap végén úgy érezheted, hogy semmit nem haladtál, és egy feszélyez, pedig valójában ma megtisztítod az utat egy nagyobb munka előtt, így az majd sokkal gördülékenyebb lesz.

Bika
Valaki ma addig feszítheti nálad a húrt, amíg az végleg elpattan, és rá zúdítod minden elfojtott érzelmedet. Nem lehet minden haragot lenyelni, mert azzal csak magadnak ártasz, de azt is tartsd szem előtt, hogy a kimondott szavakat később már nem lehet majd visszavonni.

Ikrek
Jól esne, ha valaki melléd állna ma egy nehéz helyzetben vagy vitás kérdésben, de úgy tűnik, egyedül maradsz az álláspontoddal. Ne keseredj el, inkább gondold végig őszintén, nem a többieknek van-e igaza. Ha továbbra is úgy érzed, hogy a jó oldalon állsz, ne hagyd magadat eltántorítani.

Rák
Őszintén próbálsz segíteni valakinek, ezért rosszul eshet, ha falakba ütközöl. Ne erőltess semmit, ha az illetőnek szüksége lesz rád, hozzád fog fordulni, mert emlékszik majd, hogy te megpróbáltál könnyíteni a helyzetén, most azonban még nem áll készen arra, hogy másokat is bevonjon a problémáiba.

Oroszlán
A munka területén adódhatnak ma nehézségeid, amikor egy új lehetőséget kapsz, de nem vagy benne biztos, hogy készen állsz a feladatra. Ha a főnököd nem lenne biztos benne, hogy el tudod végezni a feladatot, nem osztotta volna rád a munkát. Ne mondj nemet, mert ez egy nagy kiugrási lehetőség.

Szűz
Úgy érzed, mintha a világ súlya nyomná a válladat, pedig lehet, hogy csak a magánéletedben kellene végre rendet tenned, és akkor minden más problémát is új színben látnál. Egy családi konfliktus szőnyeg alá söprése helyett itt az ideje, hogy beszélni kezdjetek a dologról. Mindenki meg fog könnyebbülni.

Mérleg
Tele vagy tervekkel, de azt is tudod, hogy ezek megvalósítása rengeteg energiádat el fogja majd venni. Ha pontos napirendet és beosztást készítesz, akkor semmi nem áll az útjába annak, hogy megvalósítsd egy nagy tervedet, de készülj fel rá, hogy a dolog nem lesz egyszerű.

Skorpió
Számítasz ma valaki segítségére, ám az illető az utolsó pillanatban cserben hagyhat. Ha nem esel pánikba, hanem a pillanatnyi helyzet megoldására koncentrálsz, akkor egyedül is megoldhatod a dolgot, a másikat pedig ráérsz számon kérni akkor, amikor a vészhelyzetet már elhárítottad.

Nyilas
Révbe ér egy olyan munkád, amin régóta dolgozol, és ami nagyon kedves a szívednek. A siker elégedettséggel tölt el, és meg is érdemled, hogy kiélvezd a pillanatot, hiszen csakis magadnak és a kitartásodnak, szenvedélyednek köszönheted, hogy idáig eljutottál.

Bak
Ne kételkedj ma valakiben, amikor az irántad táplált érzéseiről beszél neked. Nem egyszerű neki őszintének lenni, és így kitárulkozni, ha te megkérdőjelezed, azzal örökre elveheted a kedvét attól, hogy még egyszer közeledni próbáljon hozzád. A legjobb, ha az őszinteségét őszinteséggel viszonzod.

Vízöntő
Csordultig vagy érzelemmel, és a szerelmi életedben elért sikerek az életed többi területét is meghatározzák. Semmivel nem lehet ma elvenni a kedvedet, mert tudod, hogy bárhogyan alakulnak is a dolgok, lesz, akire számíthatsz. Ez elég lendületet ad ahhoz, hogy egy karriered szempontjából fontos lépést is megtegyél.

Halak
A munkahelyeden egy olyan feladatot kaphatsz, amivel nem tudod, hogyan birkózhatnál meg. Egy tapasztaltabb kollégától kapott tanács segíthet megtalálni a megoldást, de csak akkor, ha az ő bölcsességét kiegészíted a te frissességeddel és újító hajlamoddal. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!