Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.03.10.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 10. vasárnap 08:03
Nagy eséllyel elázhat ma a béka: sokasodnak a felhők felettünk, reggel és délután is eshet az eső, miközben melegfronti tünetek is gyötörhetnek.
Nagy eséllyel vizes lesz ma a béka. Fotó: Mocsári László

Időjárás

Vasárnap gyakran lesz felhős az ég, de rövid napos időszakokra többfelé számíthatunk. Eleinte északon, északkeleten, délutántól nyugat, délnyugat felől egyre több helyen alakulhat ki kisebb eső, zápor. Élénk, a Dunántúlon, estétől délen is erős lesz a déli-délkeleti szél. Hajnalban 2-7, délután 13-20 fokot mérhetünk. Északkeleten lesz hűvösebb, délen pedig melegebb az idő - tette közzé az idokep.hu. 

Orvosmeteorológia

Vasárnap a feltámadó délies széllel még melegebb levegő érkezik, így fokozódhatnak a melegfronti tünetek. Keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, nehézlégzés, szédülés is jelentkezhet. Fejfájás ismét kialakulhat, fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak lehetünk. A szeles időben alvászavarok, álmatlanság, nyugtalanság is jelentkezhet. 

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap az ország több pontján előfordulhat kevés csapadék, így több helyen találkozhatunk nedves, vizes útszakaszokkal. A déli, délkeleti szél többfelé ismét élénk, erős lesz, ami csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség

Vasárnap reggelre javult a levegőnk minősége, köszönhetően az erősödő légmozgásnak. A pmmonitoring mérőpontjain igen vegyes a kép, van minden a szennyezettől, az elfogadhatón át a megfelelőig. Ennek ára sajnos a felhős, esős, szelesebb idő, ami rossz hír a Kocsonyafesztiválra érkezőknek. Lásd a részleteket a www.pmmonitoring.hu oldalon. 

Útinform (a Miskolci Városgazda Facebook-oldalának tájékoztatása szerint):

Parkolás a Kocsonyafesztivál területén:

A Kocsonyafesztivál ideje alatt, március 7-11. között lezárják a gépkocsiforgalom elől a Kandia utca, valamint a Városház tér 9-11. mögötti köves parkolót

A területre szóló „kedvezményes lakossági parkolási engedéllyel” a környező utcákban lehet parkolni:

•    A Kandia utca esetén (Dr. Antall József park, Csengey utca, Arany János utcán a Corvin utca-Szemere utca közötti szakaszon).
•    A Városház tér 9-11. mögötti köves parkoló esetében a Pátria szolgáltatóház mögötti területet lehet igénybe venni.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Áfonyás u. 18
Árok u. 29
Árok u. 52.
Bencések útja 79
Bodrogi Zsigmond u. 9
Hajós Alfréd u. 16
Kavics utca 34
Kőműves u. 31.,
Major u. 18
Medgyessy F. u. 4.,
Pillangó u. 12
Puskás T. u. 5
Soltész N. K. u. 36
Zsigmondi u. – Sajószigeti u. kereszteződés
Takta u. 17
Tapolcarét u. 10

Horoszkóp

Kos
Kicsit döcögősen indul a nap, sok teendőd lenne, de mindig, mikor az egyikhez hozzáfognál, egy másik probléma tereli el a figyelmedet. A nap végére úgy érezheted, hogy bár egész nap dolgoztál, semmire sem haladtál. Gondold végig, hogy mi az, ami nem tűrhet halasztást, és ha kell, akkor szánd rá az estét, hogy befejezd.

Bika
Néha te is elgyengülhetsz egy kicsit, ez még nem jelenti azt, hogy ne lennél profi a szakmádban, vagy megbízható családtag. Amikor neked van szükséged segítségre, nem szégyen azoktól kérni, akiket eddig te segítettél ki. Szólj, ha valamivel nem boldogulsz.

Ikrek
Nem tudsz segíteni valakinek, ha nem mondja meg konkrétan, mi a problémája. Fölösleges is energiát áldoznod arra, hogy kitaláld a gondolatait, mert ezzel a gyerekes viselkedéssel jóval több energiát vesz el tőled, mint az megengedhető lenne. Egy dolog segítőkésznek lenni, és egy másik hagyni, hogy visszaéljenek a jó szándékoddal.

Rák
Óvakodj azoktól, akik minden gondolatodra, javaslatodra negatívan reagálnak. Az nem megoldás, ha elfutunk a problémák elől, de ha valaki a megoldást sem keresi, csak folyton kritizál, akkor a negatív hozzá állásával nem segíti a helyzet megoldását.

Oroszlán
Mielőtt meghozol egy fontos döntést ma, kérd ki valaki olyannak a véleményét, akiről tudod, hogy nem azt fogja mondani, amit hallani szeretnél, hanem azt, amit valójában gondol. Nagy szükséged lehet most egy őszinte véleményre.

Szűz
Figyeld meg, hogy ki az, aki ma egy kényes helyzetben azonnal, gondolkodás nélkül a pártodat fogja. Mikor már kiderült, hogy igazad van, sok támogatót találsz, de aki kezdetektől a te oldaladon állt, arra a jövőben is számíthatsz majd.

Mérleg
Kicsit kimerülsz, lehet, hogy túl sok mindent vállaltál el mostanában, és ez most feszültté, ingerlékennyé tehet. Vigyázz, hogy a haragod ne azokon csapódjon le, akik nem tehetnek a nehézségekről, sőt eddig is melletted álltak és megpróbáltak segíteni neked.

Skorpió
Súlyos indulatok feszülnek most benned, és egyedül te tudod, mi a valódi oka ennek az érzelmi állapotnak. A lelki vihart hiába próbálod eltitkolni, mások is észre fogják venni, az azonban csak rajtad múlik, hogy feltárod-e előttük, miért vagy ma kissé labilis.

Nyilas
Egy őszinte beszélgetés segíteni fog abban, hogy lezárj egy fejezetet az életedben. Rájössz, hogy minden okkal történik, és ha talán nem is rajtad, valaki máson segített mindaz, ami veled történt, így végre nem sorscsapásként fogod fel a dolgokat, hanem megérted, hogy egy nagyobb esemény láncában voltál te is egy szem.

Bak
Ne ítélj meg valakit az első találkozás alapján véglegesen, hiszen rengeteg dolog, a pillanatnyi hangulat, az érzelmi állapot vagy éppen az idegesség is befolyásolhatja azt, hogyan viselkedik valaki egy adott szituációban. Adj az illetőnek egy második lehetőséget is, mert lehet, hogy kellemesen fogsz csalódni.

Vízöntő
Nehéz helyzeten vagy túl, és hiába sietteted, az érzelmi hatást nem tudod egyik napról a másikra lezárni. Néha a legjobb, amit tehetsz, ha utat engedsz a fájdalomnak. Nem kell teljesen elhagynod magadat, de egészséges, ha megéled a veszteségeidet is. Lesz melletted valaki, aki támogat.

Halak
Csak akkor tudsz megszabadulni egy régi tehertől, ha te magad megbocsájtasz magadnak. Az önvád és az önmarcangolás sehová sem vezet, a tagadás pedig csak belülről felemészt. Nézz szembe a hibáiddal, és tárd fel az érzéseidet valakinek, akiben megbízol. Meg fogsz könnyebbülni. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!