Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.03.25.) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 25. hétfő 07:28
A napsütés mellett képződő gomolyfelhőkből elszórtan alakulhatnak ki záporok, sőt akár zivatarok is. A hideg kedd reggelt követően gyökeres változás várható: délire forduló áramlással jelentős melegedés kezdődik.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Napos, gomolyfelhős idő várható, majd estére kiderül az ég. Elszórtan futó záporok előfordulhatnak, kevés helyen zivatar is lehet - erre nagyobb esély az ország északkeleti harmadán van. Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen élénk, helyenként erős lökések kísérik, intenzívebb csapadékgócok környezetében átmenetileg viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 10 és 15 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő – olvasható a HungaroMet honlapján.

Orvosmeteorológia

A HungaroMet előrejelzése szerint nem szűnik meg a hidegebb levegő utánpótlása a Kárpát-medencében, ezért az arra különösen érzékenyeknél továbbra is jelentkezhetnek hidegfront jellegű tünetek. A fejfájás, migrén mellett akár nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése is tapasztalható.

Levegőminőség

A pmmonitoring.hu adatai szerint Miskolc egész területén jó a levegő minősége.

Útinform

Közlekedési információk a reggeli órákban a Miskolci városgazda Nonprofit Kft. információi alapján:

A jelzőlámpák a Várközi L. u. – Repülőtéri út és a Repülőtéri út a temetőnél sárgán villogtak!

Az alábbi helyszíneken végeznek kátyúzási munkálatokat az időjárás függvényében:

Havas u.
Erenyő u.
Pattantyús u.
Ifjúság útja
Besenyői út
Balaton u.
Alföldi u.
Bedegvölgy u.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Áfonyás u. 18
Balaton u.- Tarna u. kereszteződés
Bencések útja 79
Bodrogi Zsigmond u. 9
Cseresznyés u. 14
Csokonai u. 98
Dózsa György u., Ügyészség bejáratának vonalában
Előhegy u.72
Erdő sor 12
Erdő sor 19
Hajós Alfréd u. 16
Kavics utca 34
Koppány u. eleje
Kőműves u. 31.,
Meggyesalja u. 63.
Papszer Utca – Mindszent tér 4 előtt.
Pillangó u. 12
Szarkahegy u. 58
Somlay Artúr u. 32
Soltész N. K. u. 36
Zsigmondi u. – Sajószigeti u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos 

Ma olyan mennyiségű szellemi táplálékkal láthatnak el téged, amely jó ideig elegendő lesz és képes lesz lekötni szinte az egész agykapacitásodat. Használd ki ezt az időszakot hát arra, hogy pallérozod az elmédet és megtanulsz annyi mindent, amennyit csak lehet. Mire változik körülötted a helyzet már egy sokkal felkészültebb és a világban eligazodni is jobban tudó ember válik belőled!  

Bika 

Lehet, hogy az életedben a romantika most egy kicsit nagyobb szerepet fog játszani, mivel a szenvedélyre sokkal fogékonyabb lehetsz, mint eddig. Ha van partnered, akkor számíthatsz rá, hogy egyre közelebb kerültök most egymáshoz, de arra is van esély, hogy olyan valakivel változik most meg a kapcsolatod, akire eddig egészen más szemmel tekintettél. 

Ikrek 

A kreativitásod ma új dolgokban mutatkozhat meg, amikor egy változó helyzetre reagálva megszületik benned egy ötlet. Ne hagyd elveszni a gondolatot, számolj, tervezz és ha úgy látod, hogy érdemes, vágj bele! Mikor tennéd, ha nem most? Itt az ideje elindítani valami újat az életedben és te ebben vagy igazán jó! 

Rák 

Lehet, hogy a kapcsolatod most valakivel egyre bonyolultabbá válik és ez rányomja a bélyegét a mindennapokra. A feszültség, amely most egyre csak növekszik, talán olyan teher számodra, melyen nem is biztos, hogy el tudsz hosszú távon viselni. Mivel azonban te nem az a típus vagy, aki egy elromlott dolgot egyből a szemétdombra hajítasz, igyekezz most is a problémák megoldására koncentrálni! Ez a rögösebb út, de hidd el, megéri!  

Oroszlán 

Ha szeretetre, gyengédségre vágysz, akkor ma megtalálhatod az alkalmas személyt, akit keresel. Van a közeledben ugyanis valaki, aki megadhatja neked ezt az érzést, csak ki kell nyújtanod felé a kezedet, kitárnod a lelkedet. Tedd meg és utána már csak azt fogod bánni, hogy eddig nem történt ez meg gyakrabban. 

 Szűz 

Ma a gondolataid, melyek valószínűleg nem nélkülözik majd a romantikus elemeket sem, egy izgalmas személy körül foroghatnak egész nap, de a körülmények talán nem kedveznek annak, hogy beteljesíthesd a vágyaidat az illetővel. Ne add könnyen azonban azokat a perceket, melyek járnak neked! Keress alternatív megoldásokat! Légy kreatív!  

Mérleg 

Lehet, hogy a közelmúltban hirtelen és szinte a semmiből adódott számodra egy lehetőség, amely talán a karriereddel, vagy akár egy magántermészetű terveddel kapcsolatos. Ha most úgy érzed, hogy ez így túl tökéletes, hogy igaz legyen, akkor tévedsz. Az élet már csak olyan, hogy néha akkor dob dupla hatost az ember, amikor éppen nem is számít rá. Élvezd a sikert! 
Ma összeismerkedhetsz valakivel, vagy találhatsz egy csoportot, melynek az érdeklődési köre nagyban hasonlít a tiédhez és amely felkelti az érdeklődésedet. Tudj meg többet és ha úgy érzed, vesd bele magadat a közösségi életbe! Légy aktív, szerezz és ossz meg információt, most erről szól a világ és ez egyre inkább így lesz a jövőben! És azután, ki tudja, még valami mást is tartogathat számodra mindez. 

Skorpió 

Ma összeismerkedhetsz valakivel, vagy találhatsz egy csoportot, melynek az érdeklődési köre nagyban hasonlít a tiédhez és amely felkelti az érdeklődésedet. Tudj meg többet és ha úgy érzed, vesd bele magadat a közösségi életbe! Légy aktív, szerezz és ossz meg információt, most erről szól a világ és ez egyre inkább így lesz a jövőben! És azután, ki tudja, még valami mást is tartogathat számodra mindez.  


Nyilas 

Ma egy gondolat, egy megérzés, vagy akár egy álom lehet a napod fő topikja és elképzelhető, hogy ennek akkora hatása lesz a gondolkodásodra, hogy arra késztet, belekezdj valami újba. Légy körültekintő és alapos, de vigyázz, nehogy a túlzott óvatosságod miatt lemaradj életed egyik legnagyobb lehetőségéről! 

Bak 

Ma lehetőséged lesz részt venni egy kreatív tevékenységben, amely talán új érdeklődési pontokat hozhat az életedbe. Lehet, hogy ezek közül némelyik kissé extrémnek, vagy szokatlannak tűnik majd neked, de közeledj nyitottan most az újhoz! Lehet, hogy ami még furcsa számodra, holnap már természetes lesz! 

Vízöntő 

Ma sokat tehetsz egy olyan ügy érdekében, amely nagy jelentőséggel bír számodra. Ez lehet egy veled kapcsolatos dolog, de egy a környezetedet, vagy a környeztedben élőket érintő projekt, amely változást hoz. Bármi is az, ma elégedett lehetsz önmagaddal, mert egy rendkívül sikeres és hasznos napon leszel túl. 

Halak 

Néha egy kapcsolatban, legyen az baráti, vagy szerelmi, nehéz pontosan belőni, mi az a sebesség, amellyel haladni érdemes. Ma lehet, hogy valakivel kapcsolatosan neked is át kell gondolnod a lassítás lehetőségét, mivel talán neked ez így most túl sok lenne egyszerre. Gond csak akkor van, ha ezt a másik fél nem pontosan így gondolja. 
 
Forrás: alon.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!