Ugrás a tartalomra

MiNap-indító(2023.05.16.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 16. kedd 08:23
Marad kedden is az aranyat érő májusi eső.

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk napközben kisebb, estétől már nagyobb szakadozásokkal. A csapadék súlypontja a Dunántúl fölé helyeződik, az északnyugati, nyugati megyékben tartós, kiadós eső valószínű, de másutt is várható csapadékhullás, illetve intenzív csapadékkal kísért zivatar. Az északkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 21 fok között változik, a tartósan csapadékos nyugaton lesz hűvösebb az idő. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

pmmonitoring.hu adatai szerint Miskolc mérőpontjai környékén jó a levegő. Egyedül a Lyukóvölgyben mértek valamivel rosszabb értéket.

Útinform

Közlekedési információk a reggeli órákban:
Útlezárás:
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányuló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

2023.04.25-től, két héten át félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a belváros irányába közlekedő autósoknak a Szabadságharc utcában. A forgalomkorlátozás - elsősorban a reggeli csúcsidőszakban - torlódást okozhat a belváros irányába, aki teheti, kerülőútként használja az Ifjúság útját.
 

Balesetről nincs információnk!

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.
Félpályás terelésre lehet számítani:
Balaton u. 27
Baráthegyalja u. 110; 148
Bencések útja 79
Benedekalja u. 1-3  
Bertalan u. 11
Csehov u. 2
Cserép u. 14
Erzsébet Királyné u. 54
Igazság u. 2
Gózon L.- Muhi u. kereszteződés
Kabar u. 5
Kabók L. u. 20
Kárpáti u 31.
Kázmér u. eleje
Kis-Hunyad u. 52
Koppány u. 2
Kondor B. u. 3-5
Köztársaság útja 16
Latorca 10
Lányi E. u 6
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. 34
Mikes Kelemen u. 4.
Móra F. u. - Erdő u. kereszteződés
Móricz Zs. u. 34
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Réz u. 8.; 14
Róna u. 1-3  
Selyemrét u. 2
Szarkahegy u. 54
Szekerész u 6.
Szövő u. – Csillag u. kereszteződés
Tábortűz u. 5
Tóth Pál u. 5
Vadas J. u. 17
Vasöntő u. 5
Zsigmondy -Vágóhíd u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos

Gondold át, hogy érdemes-e az összes tartalékodat felhasználni azért, hogy egy kicsit hamarabb érj célba. Ne feledd, hogy más kihívások is várnak még rád, és nem biztos, hogy lesz időd a hosszas pihenésre.

Bika

Ne félj ma nemet mondani, amikor valaki egy társas eseményre invitál, mert nagyon rád fér már a kikapcsolódás. Keresd mások társaságát, mert az is lehet, hogy egy olyan flört vár rád, ami egészen feltölt majd energiával.

Ikrek

Váratlan látogatóid érkeznek, de ez korántsem kellemetlen meglepetés, sőt nagyon örülsz annak, hogy így alakultak a dolgok. Szeretnéd, ha lett volna időd felkészülni az alkalomra, de így is élvezni fogjátok egymás társaságát.

Rák

Lehet, hogy el kell engedned néhány korábbi elképzelésedet, és el kell fogadnod azt, hogy nem minden a tervek szerint, vagy abban a tempóban alakul, de ha megtanulsz hálás lenni azért, amit kaptál, akkor így is nagyon boldog lehetsz.

Oroszlán

Itt az ideje egy kis szünetet tartani, és kifújni magadat, mert még neked is szükséged van néha pihenőre. Komoly eredmények vannak mögötted, de most egy kicsit magadra is kell figyelned, hogy a jövőd is ilyen sikeres lehessen.

Szűz

Aki igazán fontos a számodra, az bármikor számíthat a segítségedre, de örülnél, ha a környezeted is elismerné, hogy más területeken is helyt kell állnod. Ha egy kicsit belátóbbak lesznek, azzal a te életedet nagyban megkönnyítik.

Mérleg

Így is nagy rajtad a nyomás, ráadásul, amikor segíteni próbálsz valakinek, még több felelősséget veszel a nyakadba. Itt az ideje meghúzni egy határt, mert felnőttként mindenki elsősorban magáért felel.

Skorpió

Szerencsésen állnak most a csillagok, és ez nagyot lendíthet egy számodra fontos projekteden. A munka persze így sem tekinthető késznek, de nem csak a dolgod lesz könnyebb, az eredményeid is tetszetősebbek lehetnek.

Nyilas

Őszintén beszélsz valakinek az érzéseidről, még akkor is, ha tudod, hogy ezzel sebezhetővé teszed magadat. Nem nyerhetsz azonban boldogságot úgy, ha semmit nem teszel kockára érte. Merj megnyílni az előtt, aki fontos neked.

Bak

Komoly eredményeket értél el, de mégsem vagy elégedett azzal, amit kaptál, úgy érzed, nem erre számítottál. Ne feledd, hogy van olyan, akinek így is nagy örömet szereztél, és ezért talán mégis megérte a fáradozás.

Vízöntő

Alig oldod meg az egyik kihívást, máris szemben találod magadat egy másikkal, de ez most korántsem zavar, inkább úgy érzed, végre lehetőséget kaptál arra, hogy bizonyíts, és most jött el a te időd.

Halak

Ragaszkodsz egy elképzelésedhez, és ha ez meg is nehezíti majd a mai napodat, végül örülsz, hogy a nehézségek ellenére sem adtad fel, és kitartottál. Fárasztó, de sikeres nap elébe nézhetsz, aminek a végén elégedett leszel.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!