Ugrás a tartalomra

A miniszterelnök szerint még jót is tett a kampány a háborúról szóló vitának 

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. március 29. kedd 10:49
Leegyszerűsíti és kiélesíti a felek álláspontját a választási kampány – hangzott el a Hír Televízióban hétfő este Orbán Viktor részéről. 
"Nem tudunk segíteni senkin úgy, hogy közben tönkretesszük saját magunkat" | Fotók: YouTube / HírTV 

– Magyarországon a nemzeti oldal úgy fogalmaz, hogy ez egy orosz-ukrán háború, mi pedig a magyarok vagyunk, mi segítünk a bajbajutottaknak, de ugyanakkor egyetlen lépést sem teszünk, amely bajba sodorhatná Magyarországot – fogalmazott Orbán Viktor a stúdióasztal túlsó feléről érkező felvetésre. 

„A nemzeti oldal álláspontja világos: a béke oldalán maradunk. Egyetlen lépést sem teszünk, ami bajba sodorhatja Magyarországot."

A miniszterelnök úgy látja, a magyar érdek a béke mellett szól – és ez az érdeke az ukránoknak és az oroszoknak is. Hazánk biztonságát pedig nemcsak katonai, hanem gazdasági értelemben is meg kell őrizni helyzetértékelése alapján. Ha nem jön energia – hangsúlyozta a kormányfő –, akkor megáll a magyar gazdaság, ezért küzd az ellen az európai álláspont ellen, amely a szankciókat ki akarja terjeszteni a gázra és az olajra.

A Fidesz elnökét Gajdics Ottó "riporteri" "kérdéseivel" "izzasztotta" meg a csatorna

Orbán az interjúban mindemellett közölte: a baloldal álláspontja is világos, ők nem egy olyan konfliktust látnak, amely két másik nép közötti háború, hanem olyat, "amihez nekik is közvetlen közük van, és szerintük az lenne a helyes, ha Magyarország bevonódna ebbe a konfliktusba".

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!