Ugrás a tartalomra

Nem is mondunk többet: 99 százalék

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 25. csütörtök 12:10
Még jó, hogy nem 101.

Csütörtökön közzétette a legújabb nemzeti konzultáció eredményeit a kormány. Szóljanak a sípok, dobok, nádi hegedűk, közhírré tétetik: nagy meglepetésre (mármint: „nagy meglepetésre”) a kitöltők 99 százaléka szinte minden kérdésre a kormány álláspontjának megfelelő választ adta. Összesen egyébként több mint 1,5 millióan töltötték ki az íveket.

A Telex emlékeztet, hogy a novemberben kiküldött konzultáció a 13., amit a kormány indított, fő témája a szuverenitásvédelem volt. A szuverenitásvédelmi törvényt viszont már a konzultáció lezárulta előtt – vagyis azelőtt, hogy megismerhették volna az emberek véleményét – benyújtották, majd meg is szavazták.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta, az eredmények alapján „világosan látszik, hogy a magyar emberek kiálltak hazánk szuverenitása mellett, és elsöprő többségük nemet mondott arra, hogy az életünket alapvetően befolyásoló kérdésekben mások döntsenek helyettünk”.

A kormányéval párhuzamosan az Egységes Diákfront és az aHang is kampányt indított az üres nemzeti konzultációs ívek összegyűjtésére, a szervezetekhez január 19-éig 300 ezer üres nemzeti konzultációs ív érkezett be. A gyűjtés január 31-éig tart, a cél egymillió konzultációs ív összegyűjtése. A kampány lezárása után a tervek szerint az üres ívekkel egy roadshow keretében országjárásba kezdenek, ahol helyi fórumokon beszélnek az oktatás helyzetéről.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!