Ugrás a tartalomra

Petőfi 200 digitális témahét a Herman általános iskolában

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 03. hétfő 12:50
Interaktív feladatokkal ünnepelt az intézmény.

Idén 200 éve annak, hogy megszületett a magyar irodalomtörténet legismertebb alakja, Petőfi Sándor. A költő irodalmi munkáin túl a magyar szabadság élharcosa is volt, aki – mindmáig tisztázatlan körülmények között – hunyhatott el egy a hazáért vívott csatában. Születésének bicentenáriumán országszerte programokkal emlékeznek meg a költőkről az intézmények.

A Miskolci Herman Ottó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában is így tettek, egy teljes héten át interaktív programokon vehettek részt az intézmény diákjai.

Fotók: Miskolci Herman Ottó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

A Petőfi 200 digitális témahét egy különleges programmal indult: VR-szemüveggel különféle kalandokat élhettek át a tanulók olyan helyeken, amiket Petőfi biztosan nem láthatott. Volt repülés és mászkálás modern városi környezetben, szlalomozás autók között, liftezés, de még egy nagy emeletes ház széléről is lenézhettek a diákok.

Kinyitották aztán a Pilvax Kávézót. Az étlapon szereplő különlegességek mindegyikéhez tartozott egy QR-kód, ami egy kérdést rejtett - ha a diákok helyesen válaszoltak, megkapták a kiválasztott italt. Persze senki nem maradt innivaló nélkül: népszerű volt a Babachinót a'la Petőfi Zoltán és a 12 pontos espresso macchiato, vagy épp a Lungo Lajos (Kossuth). Minden ital nagy szakértelemmel, gyerekbarát, koffeinmentes változatban készült el.

Az első rap-versenyt is megrendezték az iskolában, hatalmas volt az érdeklődés. A diákok fantasztikus hangulatot teremtettek: voltak, akik Petőfi verseit adták elő, mások saját szerzeményekkel készültek, amiket előre megadott, Petőfihez köthető szavakkal kellett megspékelni.

A tanórákon volt versfordítás tablet segítségével, digitális tartalomgyártás, wordwall feladatok, interaktív, játékos matematikai feladatok, Petőfi szülőházának elkészítése, internetes képkeresés és feltöltés, izgalmas online szabadulószoba és még sok más. A tanórák közötti szünetekben pedig Petőfi megzenésített versei, Pilvaker feldolgozások szóltak a sulirádióban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!