Ugrás a tartalomra

Saját álmait is felülmúlta

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 13. vasárnap 08:44
Első diósgyőri és miskolci atlétaként Tóth Anna is ott lehet majd Magyarország legnagyobb sporteseményén Budapesten, a XIX. Szabadtéri Atlétikai Világbajnokságon augusztusban.
Fotó: Kézdi Ákos

A Diósgyőr sprintere sajtótájékoztatón beszélt a világbajnokságig vezető útról edzője, Tigyi József, a DVTK főtitkára, Szabó Tamás és a klub kommunikációs igazgatója, Világi Péter társaságában. 
- A szezon elején úgy álltam a világbajnoksághoz, hogy mindent bele szeretnék adni, hogy kvalifikáljak rá - kezdte Tóth Anna. - A felkészülés elején viszont összeszedtem egy sérülést, de ez nem elvette a kedvem, hanem csak még nagyobb motivációt adott, hogy ennek ellenére is meg fogok tenni mindent, és rajtam nem fog múlni. Egy "lesz, ami lesz" felfogás szerint versenyeztem, és így sikerült még a saját álmaimat is felülmúlnom. Az idén szerettem volna többször 13 másodperc alatt futni, ami az országos bajnokság fantasztikus atmoszférájában sikerült először, utána pedig minden összejött. Ami a világbajnokságot illeti, szeretnék majd úgy lejönni a pályáról, hogy a szívemet és lelkemet is beletettem a futásba. Minden erőmmel azon leszek, hogy a legnagyobb büszkeséggel képviseljem a DVTK-t és Magyarországot. Illetve, ahogy anyukám szokta mondani, szeretnék mosolyogva lesétálni a rekortánról. Utána pedig szeptember első két hetében is versenyezni fogok, hogy előnyt nyerjek a párizsi olimpiai kvalifikáció szempontjából.

- Egy évvel ezelőttig ugranék vissza, amikor Anna Caliban az U20-as világbajnokságon 13.00-val bronzérmes lett, és olyan eredményt ért el, ami közvetlen belépőt jelentett a világ élvonalába - folytatta Tigyi József, a sportoló edzője. 

- Innentől kezdve erre a szezonra gyakorlatilag elvárássá vált, hogy ezen az álomhatáron belül fusson. Amikor 10 évvel ezelőtt elkezdtük azt a munkát, hogy visszaépítsük a nagy DVTK-t, pontosan az ilyen pillanatokért kezdtük el - vette át a szót Szabó Tamás, a DVTK főtitkára. 

Az atlétikai vb-nek az egyik szlogenje az, hogy szuperhősöket láthatunk majd Budapesten augusztus 19-étől, a mi szuperhősünk pedig Tóth Anna - zárta Világi Péter, a DVTK kommunikációs igazgatója.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!