Ugrás a tartalomra

A 15 éves Szél Misi sikerkönyve a DVTK feljutásáról

Buzafalvi Győző
Utoljára módosítva
2023. augusztus 03. csütörtök 18:17
Generációkon átívelő könyvbemutatót tartottak a Géniusz Könyváruházban csütörtök délután, ahol a szép számban megjelent közönség megtapasztalhatta, mi is az a „Csak a Diósgyőr!" érzés. A 15 esztendős Szél Misi A siker lépcsője című könyvének most tartották meg a premierjét.

A könyvbemutatón Kondás Vilmos, a Géniusz Könyváruház tulajdonosa elmondta, hogy már kétszáz dedikáláson vannak túl a 23 éves cége történetében. Sorolta: járt már itt özv. Horthy Istvánné, Horn Gyula, Németh Miklós, Lőrincz L. László, Müller Péter, és Szepesi György is, akire az aranycsapat néhány tagjával együtt még a miskolci InterCity is 8 percet várt!

De "világszenzációnak" nevezte, hogy a legfiatalabb dedikáló, a most 15 éves Szél Misi dedikált szerzőtársával, Reiman Zoltánnal.

A hiánypótló kiadvány előszavát jegyző ős-diósgyőri szurkoló, Fekete Zsuzsa úgy mutatta be Misit, mint akinél "ami a felnőttnek lehetetlen, az lehetséges nála, mert a szíve-lelke benne van".

- A Diósgyőr kétségtelenül érzelmi kérdés, azért szeretjük – kortól függetlenül -, mert a miénk. Misi, amikor a DVTK focicsapata a kiesés szélén billegett, majd kizuhant az NB. I-ből, azzal keresett meg, hogy könyvet ír a leendő élvonalbeli feljutásról. És elkészült a történelmi dokumentum. Emellett ő is szerkesztette, dizájnolta, ráadásul ő is kalapolta össze rá a pénzt a kiadáshoz - monda.

Az eseményen részt vett Borkuti László, a város közművelődési és turisztikai tanácsnoka is, aki gratulált a kötethez. Elmondta, hogy az unokája által ő is nagy DVTK-szurkoló lett, és rendszeresen jár vele a futballmeccsekre.

Az ifjú szerzőtől megtudtuk, hogy sokat tanult Reiman Zoltántól, az első motivációt tőle kapta. Arról is értesülhettünk, hogy 13 éve nem jelent meg könyv a DVTK- ról, újdonság, hogy szurkolók is nyilatkoznak, így például Aranyosi Péter.

Misi köszönetet mondott Homoki Gyurinak a fotóiért, természetesen a szüleinek, és a Földes Ferenc Gimnázium igazgatójának, valamint a DVTK jelenlegi vezetésének, akik zöld utat adtak a kötet létrejöttéhez.

Juhász Ákos képgalériája

Dedikáltatta Misiékkel a könyvet a diósgyőri aranycsapat két élő legendája, Veréb György és Salamon József, valamint a játékosként is ismert Szűcs Lajos, akinek a fia, Kornél szintén ott bábáskodott kötetük születésénél.

Este hat órától a szerzők találkoztak és együtt ünnepeltek a szurkolókkal a Lokalista bisztróban és a Szinva teraszon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!