Ugrás a tartalomra

Az avasi Európa ligetben is új fákat ültettek

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 11. kedd 14:30
Ezúttal öt magas kőrist ültettek el a Városgazda Kft. munkatársai és a segítő óvodások. Kedden folytatódott a pedagógiai foglalkozással egybekötött faültetési akció, amely során összesen hetven új csemete kerül a városba.

Az Avas városrész kettes ütemében található Európa ligetben újabb csemetéket ültettek el kedden. Szarka Dénes, a terület önkormányzati képviselője elmondta, hogy a városrész sűrűn lakott, számos társasházzal. „Ezért mindig is célunk volt, hogy picit zöldebbé tegyük a környezetünket” – fűzte hozzá, majd arra is kitért, hogy a Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai az ültetés mellett az utógondozást is magukra vállalták.

Fotók: Horváth Csongor

Mint korábban Czifrusz Natália városi főkertésztől megtudtuk, a MOL Alapítvány VárosFa programjának részeként került Miskolcra a 70 csemete. Egy előre meghatározott fajlistáról választhatták ki, hogy milyen típusokat szeretnének elültetni. A körülmények figyelembevételével döntöttek azok mellett, amelyeket tíz helyszínen ültetnek el – olyanokat igényeltek a szakemberek, amelyek jól tűrik a városi körülményeket.

Az akció egy kis pedagógiai jelleget is kapott, ugyanis a környék egyik óvodájából gyermekek csatlakoztak. „Megkerestük az ültetési helyszínekhez közel eső oktatási intézményeket, és felajánlottuk, hogy amennyiben van kedvük, nézzék meg, hogyan helyezzük el a facsemetéket, illetve a környezeti érzékenyítés jegyében egy kicsit beszélgetünk is a gyerekekkel” – zárta a városi főkertész.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!