Ugrás a tartalomra

Az LMP nem hagyja annyiban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 05. péntek 14:40
Az LMP új népszavazási kérdést nyújtott be a kiemelt beruházások megszüntetése érdekében - mondta Csárdi Antal, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A kérdés úgy szól, hogy "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a magyar építészetről szóló 2023. évi C. törvénynek a kiemelt beruházásokra vonatkozó szabályokat megállapító 42. alcímét?" - közölte Csárdi Antal.

Az LMP tavaly nyáron már indított egy népszavazási kezdeményezést a kiemelt beruházások felgyorsításáról szóló törvény hatályon kívül helyezésének érdekében, azt a kérdést a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) nem hitelesítette, de a párt a Kúriához fordult jogorvoslatért, és a testület megsemmisítette az NVB döntését - ismertette.

A képviselő kiemelte, hogy tavaly decemberben a Fidesz olyan törvénymódosítást nyújtott be a parlamentnek, ami hatályon kívül helyezte az érintett jogszabályt, és annak gyakorlatilag minden szabályát "átpakolták" a magyar építészetről szóló törvénybe.

Az LMP az új népszavazási kezdeményezésével azt akarja elérni, hogy az építészeti törvénybe "bepakolt", a kiemelt beruházások felgyorsításáról szóló jogszabályrészeket töröljék - összegzett Csárdi Antal.

(MTI)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!