Ugrás a tartalomra

Bazin Levente az MSZP európai parlamenti listáján!

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. december 02. szombat 14:39
Miskolc 16-os önkormányzati választókerületének képviselője ötödik helyen szerepel a párt európai parlamenti listáján.

Elfogadta szombati ülésén az MSZP Választmánya a párt európai parlamenti listáját – jelentette be Hiller István, a párt választmányi elnöke szombat délben, egy online közvetített sajtótájékoztatón.

Mint mondta, az MSZP Választmánya elfogadta a párt európai parlamenti listáját az MSZP listavezetője Tüttő Kata, a párt alelnöke, főpolgármester-helyettes. Tüttő Katát dr. Gurmai Zita, az MSZP Nőtagozatának elnöke, frakcióvezető-helyettes, Harangozó Gábor korábbi EP-képviselő, a párt egyik alelnöke, Andor László volt EU-biztos és Bazin Levente miskolci önkormányzati képviselő követi a listán.

Tüttő Kata az eseményen öt fontos feladatot fogalmazott meg európai parlamenti képviselő-jelöltként.

 – Haza kell hozni az uniós forrásokat, hiszen ez egész Magyarország érdeke.  Barátokat kell szerezni hazánk számára az Unión belül is. Az MSZP vitte be az EU-ba Magyarországot, ezt a szövetséget meg kell erősíteni. Meg kell erősíteni az európai szociáldemokráciát. Utat kell találni a válságokon át a közösség számára. A szociáldemokrata út a biztonságból, az esélyegyenlőségből, a fenntarthatóságból és a szolidaritásból áll. Át kell gondolni Európa jövőjét. Erősebb Európára van szükség: erősebb önkormányzatok és helyi közösségek kellenek.  Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a nőügyekre, hiszen a nőknek olyan vezetőkre van szüksége, akik értik a mindennapok valóságát. A félelmeket, az álmokat, a küzdelmeket, a döntéshozatalban pedig meg kell jelennie ezeknek a szempontoknak – sorolta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!