Ugrás a tartalomra

Béren kívüli juttatásról döntött a Miskolc Holding igazgatósága

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 31. hétfő 18:27
A Miskolc Holding Zrt.-nél és tagvállalatainál a dolgozók alapfizetése mellett a munkavállalók részére nyújtott egyéb juttatás a munkáltatói gondoskodás kifejezésének egyik fontos eszköze.  Ezért minden évben egy meghatározott keretösszeg jut el a dolgozókhoz béren kívüli juttatás vagy cafeteria formájában. Ez idén sem lesz másként.

Tavaly a Miskolc Holding Zrt.-nél és tagvállalatainál évi bruttó 320.000 forint béren kívüli juttatásban részesültek a munkavállalók, tekintettel a koronavírus-világjárványt követő, a gazdaság újraindítását elősegítő, kedvezőbb adózási intézkedéseknek. Ez azt jelentette, hogy 2021-ben nem terhelte adókötelezettség a Széchenyi Pihenő Kártyára utalt béren kívüli juttatásnak minősülő összeget.

Azonban idén január 1-től ezt a kedvezményt megszűntette a Kormány. A SZÉP-kártya három alszámlájára nyújtható béren kívüli juttatás összege után mostantól a munkaadónak 15 százalék személyi jövedelemadót és 13 százalék szociális hozzájárulási adót kell megfizetnie.

A Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága a legutóbbi ülésén jóváhagyta azt az előterjesztést, amely szerint a társaság és tagvállalatainak munkavállalói teljes munkaidős munkaviszony esetén éves szinten 350.000 forint, részmunkaidős munkaviszony esetén arányosított mértékű béren kívüli juttatást kapjanak. Így jobban közelítsen a dolgozók által felhasználható nettó összeg az előző, adókkal nem terhelt évhez. 

Az éves keretösszeg folyósítása havi részletekben történik. A januári juttatást február 10-ig, a február-áprilist pedig az adott hónap 25. napjáig kapják meg SZÉP-kártyájuk szálláshely alszámlájára a Miskolc Holding Zrt.-nél és tagvállalatainál dolgozók. Az alszámlák között az átjárhatóság továbbra is biztosított.

A május hónaptól adható egyéb juttatások formájáról a Miskolc Holding Zrt. igazgatósága a tervek szerint áprilisban hoz döntést.

(Címlapkép: Illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!