Ugrás a tartalomra

A diákok is készülnek a választásra

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 13. szerda 10:06
A Városi Diák Fórumon diákpolgármestert is választanak majd. Jelenleg 9 jelölt van, akik az Andrássy, a Berzeviczy, a Bláthy, a Herman és a Kandó iskolákból jelentkeztek.

 Miskolc Városi Diákönkormányzat (MiDÖK) és a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület közösen rendezi meg a Városi Diák Fórumot. Az eseményt március 20-án 9-15 óra között tartják a Városháza dísztermében.

A MiDÖK által kiküldött közlemény szerint Városi Diák Fórum (VDF) legfontosabb céljai:

• a 2023/2024 MiDÖK elnökségi, diákpolgármesteri mandátum tagjainak
leköszönése, illetve munkájuk elismerése

• a 2024/2025 MiDÖK elnökség és diákpolgármester megválasztása

• a miskolci általános és középiskolák diákönkormányzatainak találkozási
lehetőség adása, illetve információk, pályázatok, lehetőségek bemutatása
Háttérinformációk:

• a VDF-n várhatóan több mint 30 oktatási intézmény képviselteti magát

• jelenleg 9 jelölt van 5 oktatási intézményből (Andrássy, Berzeviczy,
Bláthy, Herman, Kandó)

Röviden Miskolc Városi Diákönkormányzatról:

Miskolc Város Önkormányzata kezdeményezésére 2021 nyarán egy diákönkormányzati tábor program keretében fogalmazták meg a fiatalok a városi diákönkormányzat gondolatát. Ebből ezt követően 2021. októberben polgármester úr, alpolgármester asszony és Szarka Dénes képviselő úr szakmai támogatása, a hivatal munkatársainak segítségével eljött a megalakulás napja. A MiDÖK nagyon lelkes vezetőséggel vágott bele első tanévében. 2022-ben megválasztásra került a diákpolgármester is. 2022. második felétől a szervezet szakmai, jogi, pénzügyi háttere a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, amely szervezet már az első diákönkormányzati táborban és a megalakulásban is szakmai segítséget nyújtott Miskolc városának. A MiDÖK legsikeresebb programjai között az eddig 2 alkalommal megrendezett Diákbál, a 3 alkalommal megrendezett Városi Diákönkormányzati tábor, a folyamatos vitaklub program szerepel. Ezen pár év alatt közel 50 kisebb nagyobb eseményt szervezett vagy vett eseményen vett részt a MiDÖK. Külön büszkeség, hogy a MiDÖK, már közel 30 helyi iskolában volt jelen programmal vagy ottani diáknapon vagy pedig tartott képzést. Illetve a miskolci fiatalok már három nemzetközi programon is részt vettek. Nyíregyházán egy Kárpát-medencei Diáktalálkozón, majd pedig Nagykaposon (Szlovákia), Katowice (Lengyelország)
visegrádi program keretében.


Röviden KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesületről:

 2001-ben létrehozott közhasznú egyesület jelenleg 4 vármegyében folytat ifjúságszakmai munkát. 2 városi diákönkormányzat (Miskolc, Karcag) és 3  vármegyei diákönkormányzat (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, JászNagykun-Szolnok) szakmai, jogi, pénzügyi háttere. 4 ifjúsági irodát, közösségi teret működtet (Debrecen, Szolnok, Karcag, Nyíregyháza) és tervezi a MiDÖK számára Miskolcon egy ifjúsági iroda megnyitását. Akkreditált küldő, fogadó, koordináló szervezet az Európai Szolidaritási Testület önkéntes programjában 13 éve. Tagja az Eurodesk hálózatnak, a Nemzeti Ifjúsági Tanácsnak, az Országos KID Egyesületnek, az Anna Lindh Foundation hálózatnak. Fontos tevékenységi
területe még a fiatalkori önkéntesség, iskolai közösségi szolgálat. Büszke az országos éves önkéntes program díjára (2011), a nemzeti Ifjúsági Nagy Károly díjára (2021), illetve a legfrissebb NIOK Civil díjára (2022). Bővebb információ ITT.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!