Ugrás a tartalomra

A diákok már lemondtak a kormánypárti képviselőkről, mivel „bármilyen morális, lelkiismereti korlát nélkül készek Orbán Viktor utasításait követni”

hvg.hu
Utoljára módosítva
2023. június 16. péntek 11:22
Az Egységes Diákfront nyílt levélben kéri a parlamenti frakciókat, hogy ne szavazzák meg a státusztörvényt.
Juhász Ákos fotója a törvény bevezetése ellen Miskolcon hirdetett júniusi eleji tiltakozásról

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, pénteken rendkívüli ülés keretében tárgyalja a parlament a státusztörvényt.

Péntekre pedig újabb tüntetést szerveznek a tanárok és a diákok, az Egységes Diákfront pedig most nyílt levélben azt kéri a parlamenti pártoktól, hogy „ne vegyenek részt a kormány hazaárulásában, utasítsák el a bosszútörvényt és álljanak ki közösen a magyar oktatásért”.  

Mint írják,

ahhoz, hogy a kormány meghallja a pénteki tüntetésen a hangunkat, szükségünk van minden emberre, diákra, szülőre, pedagógusra, pártszimpatizánsra oldaltól függetlenül. Arra kérjük a politikai pártokat és a támogatóikat, hogy jöjjenek ki a pénteki tüntetésre, mert oktatás nélkül nincs jövőnk. Arra kérjük az ellenzéki frakciókat, hogy hosszú idő után először közösen álljanak ki egy ügyért, mert az oktatás kérdése mindannyiunk jövőjét befolyásolja.

A diákok nyílt levelükben továbbá azt is írják, hogy a kormánypárti frakciókról már lemondtak ebből a szempontból, mivel „a fideszes és KDNP-s képviselők folyamatosan bizonyítják, hogy bármilyen morális, lelkiismereti korlát nélkül készek Orbán Viktor utasításait követni a magyar nemzeti érdekekkel szemben is."

(via: hvg.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!