Ugrás a tartalomra

Díszes karácsonyfa szimbolizálja a miskolci fiatalság közösségét

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 12. vasárnap 08:48
A városi fiatalság is feldíszítette karácsonyfáját, amely az összetartozást hivatott szimbolizálni. A Miskolci Ifjúság Karácsonyfájához előzetesen elkészítették a díszeket a város alap- és középfokú iskoláinak tanulói, majd szombaton együtt öltöztették fel velük a fát. A csúcsdíszt a Miskolc Városi Diákönkormányzat tagjai alkották meg.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

A Szent István tér egyébként is impozáns karácsonyi dekorációrendszerét szombattól egy újabb elem díszíti: ez a Miskolci Ifjúság Karácsonyfája, amelyet a tavalyi év után idén is felállítottak.

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. és a Miskolc Városi Diákönkormányzat (MIDÖK) szervezésében elindított kezdeményezésére a szombati közös akció csupán a csúcsdíszt tette fel, hiszen a – jellemzően MIDÖK-tag – általános és középiskolák már korábban kaptak egy-egy kreatív csomagot, amelynek a tartalmát felhasználva saját maguk készíthettek díszeket – tudtuk meg Feketéné Pál Enikő ifjúsági referenstől.

Mindemellett a diákönkormányzat szorgoskodott, valamint magát a csúcsravalót is nekik köszönhetjük – mint arról korábban döntést hoztak a MIDÖK ülésén. Azok a fiatalok, akik elhelyezték saját gyártású dekorelemeiket, szaloncukrot kaptak ajándékba.

„Közösen készítettük el a díszeket, együtt helyeztük fel őket. Ez egy közösségi esemény volt, ami szeretnénk, hogy most és a jövőben is közelebb hozza egymáshoz a miskolci fiatalságot.” – tette hozzá az ifjúsági referens.

Az eseményen beszédet mondott Szarka Dénes, az Ifjúsági Tanács elnöke, Hudák Lilla diákpolgármester és Rőczei Laura, a Miskolc Városi Diákönkormányzat elnöke.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!