Ugrás a tartalomra

Elkészült Ferenc pápa magyarországi látogatásának hivatalos dala

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 11. kedd 11:21
A Camino - Krisztus, a jövőnk című dalban többek közt Szandi és Dolhai Attila biztosítják a pápát Krisztus iránti elkötelezettségükről. Videó a cikkben

Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston musical-dalát, a Caminót a pápalátogatásra Dolhai Attila, Szűcs Renáta, Szandi, Nagy Bogi, Dánielfy Gergő és Vizy Márton dolgozta fel új, szimfonikus zenei köntösben - olvasható a közleményben, amit a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata juttatott el kedden az MTI-hez.

 A Camino című dal a jezsuita rend alapítója, Loyolai Szent Ignác életét bemutató musical egyik dala, amely Loyolai Szent Ignác veszélyes zarándokútját ábrázolja - írták, hozzátéve: "szimbolikusan mindannyian ezt a zarándokutat járjuk egész életünkben".
A közlemény arra is kitért, hogy a dal, amely a kitartásról és a sötétség felett aratott győzelemről szól, olyan történelmi pillanatban csendül fel, amikor Ferenc pápa minden jóakaratú embert a béke előmozdítására szólított fel. Ehhez a felhíváshoz csatlakoztak a magyar alkotók és sztárok.

A dal bemutatója április 29-én a Papp László Budapest Sportarénában lesz, Ferenc pápa megérkezése előtt.

(Borítókép: részlet a klipből)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!