Ugrás a tartalomra

Elsiratni a bánatot, megélni az örömöt

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. március 19. kedd 15:56
Valamint, elengedni a gyűlöletet, ez a hosszú élet titka a kilencvenedik életévét ünneplő Erzsike néni szerint.
Erzsike néni köszöntése. Fotó: Juhász Ákos

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Badics Lászlónét kedden Simon Gábor önkormányzati képviselő, aki a miskolci önkormányzat nevében virágcsokorral és ajándékokkal kedveskedett az ünnepeltnek. Szomorné Takács Tünde, a polgármesteri hivatal lakosságszolgálati főosztályának csoportvezetője pedig díszoklevelet adott át Erzsike néninek, akitől megtudtuk, hogy az egykori Bűdszentmihályon született 1934-ben, amely település Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében található, és 1952-óta Tiszavasvári néven ismeretes. 

Elmondta, nagyon szép gyermekkora volt és a férjével is korán megismerkedett, tizennyolc évesen már bekötötték a fejét. Jöttek is sorban a gyerekek, majd az unokák, dédunokák. Erzsike néniéknek két lányuk született, tőlük négy unoka, majd öt dédunoka, és már itt van az utánpótlás egy ükunoka személyében. 

Aktív évei alatt Tiszavasváriban dolgozott az Alkaloida vegyészeti gyárban, mint állóeszköz csoportvezető. Többször váltottak a hosszú évek alatt lakóhelyet, végül 1994-ben, szeretett férje előző évben történt halála után költözött Erzsike néni újra Miskolcra, így a lányai családjainak közelében töltheti napjait. Sőt, túl a kilencedik x-en még további tervek is vannak, családi összefogásban épül egy új otthon Nyékládházán – ahol az egyik lánya családja is él -, ott a jó vidéki levegőn töltheti majd el a következő nyugdíjas éveit. 

A születésnapos szerint a hosszú élet titka, a bánat elsiratása, az öröm megélése, valamint a harag és a gyűlölet elengedése, illetve az, hogy az embert szerető család vegye körül, akikkel nagyon szeret sok időt együtt tölteni. 

„Haraggal a szívünkben sosem alszunk el. Elengedtem minden rosszat, ami a sok év alatt történt velünk, kivéve a férjem elvesztését, azt nehéz feldolgozni” – vallja. 

A napjai főleg olvasással, keresztrejtvényfejtéssel és a lakás körüli munkákkal telnek, de nagyon szeret a szabadban lenni, a kertben dolgozgatni, amire bőven lesz alkalma a nyéki háznál, amikor elkészül.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!