Ugrás a tartalomra

Elton Acolatse a DVTK játékosa

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2023. július 26. szerda 11:27
Holland utánpótlás válogatott támadót igazolt a DVTK. Elton Acolatse az Ajax akadémiáján nevelkedett, eddig többnyire a belga és az izraeli élvonalban játszott, de már az Európa Liga csoportkörében is letette a névjegyét. Az ausztriai edzőtáborban már pályára lépett a DVTK címeres mezében, de a mai naptól hivatalosan is a DVTK játékosának vallhatja magát.
Fotó: dvtk.eu

- Tudom, hogy most jutott fel a DVTK az élvonalba, de nekem nagy céljaim vannak, szeretném, ha egy nemzetközi kupa-szereplést ki tudnánk harcolni a következő években - Elton Acolatse. - Hozzá akarok járulni a csapat sikereihez a játékommal. Bízom benne, hogy együtt nagy dolgokat érünk majd el. A körülmények kiválóak, tényleg minden adott ahhoz, hogy nekünk csak a labdarúgással kelljen törődnünk.

Elton Acolatse ghánai szülők gyermekeként Amszterdamban született. Nyolcéves korától, 2003-tól 2016-ig az Ajaxban nevelkedett, majd Belgiumba igazolt, ahol játszott a KVC Westerlo, a Club Brugge és a Sint-Truiden csapataiban is, majd 2020-ban az izraeli Hapoel Be'er Shevahoz igazolt kölcsönbe, amely klub fél évvel később meg is vásárolta a játékjogát. Azon a nyáron pályára lépett az Európa Liga csoportkörében is, ahol duplázni tudott a Slavia Praha és a Bayer Leverkusen ellen is. Egy törökországi kölcsönjáték után (Bursaspor) legutóbb az izraeli FC Ashdod csapatában játszott.

Kuznyecov Szergej számára nem teljesen ismeretlen, hiszen próbajátékosként csereként pályára lépett Ausztriában az SK Dynamo České Budějovice elleni felkészülési mérkőzésen, és már több edzésen is megmutatta a tudását a szakmai stábnak.

Elton Acolatse megfelelt minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, aláírta a szerződését, ami akkor lép életbe, ha minden szükséges papír rendelkezésre áll. Már csatlakozott új csapattársaihoz Diósgyőrben. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!