Ugrás a tartalomra

Emlékezetes meccsen győzött Mezőkövesden a DVTK

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 06. vasárnap 07:52
Egy minden bizonnyal sokáig emlékezetes meccsen győzött Mezőkövesden a DVTK az OTP Bank Liga 2. fordulójában. Az első félidőben a DVTK kétgólos előnyre tett szert Bárdos Bence fejesével és Rudi Požeg Vancaš távoli lövésével. Az első játékrész végén eleredt az eső, ami a szünetben nyári záporrá erősödött, és a pálya játékra alkalmatlanná vált. Végül 50 perc várakozást követően indult újra a játék. A hazaiak gyorsan szépítettek, ám Rudi Požeg Vancaš második gólpasszát Lukács Dániel értékesítette. A hajrában a DVTK létszámelőnybe került majd Bright Edomwonyi beállította a végeredményt a nagy létszámú diósgyőri szurkolótábor legnagyobb örömére - írja a dvtk.eu.
Fotó: dvtk.eu

OTP Bank Liga 2. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC - Diósgyőri VTK 2-4 (0-2)
Mezőkövesd Városi Stadion, 3918 néző. Játékvezető: VAD II István (ifj. TÓTH Vencel, HORVÁTH Róbert)
MZSFC: Riccardo PISCITELLI - KÁLLAI Kevin, Andrej LUKIĆ, PILLÁR Róbert, Steliano FILIP - VAJDA Sándor, CSEKE Benjámin, Marko BRTAN, ILLÉS Bálint - Nikolay PRUDNIKOV, Stefan DRAŽIĆ. Vezetőedző: KUTTOR Attila.
DVTK: Karlo SENTIĆ - FARKAS Dániel, SZATMÁRI Csaba, BÁRDOS Bence, Bitok STEPHEN - Vladislav KLIMOVICH, Alexander VALLEJO, HOLDAMPF Gergő - LUKÁCS Dániel, Bright EDOMWONYI, Rudi POŽEG VANCAŠ. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.

Csere: PILLÁR Róbert helyett Ilia BERIASHVILI, Nikolay PRUDNIKOV helyett Artem NAGIRNYI és Steliano Filip helyett Zahary YOUNN mind a 46., Rudi POŽEG VANCAŠ helyett Elton ACOLATSE és Vladislav KLIMOVICH helyett Jérémie OBOUNET a 70., ILLÉS Bálint helyett HUDÁK Martin a 70., Jérémie OBOUNET helyett Bozhidar CHORBADZHIYSKI 83., VAJDA Sándor helyett KOJNOK Zsolt a 89., LUKÁCS Dániel helyett GERA Dániel a 90+1. percben.
Sárga lap: VAJDA Sándor a 42., PILLÁR Róbert a 45+4., Ilia BERIASHVILI az 59., HUDÁK Martin a 84., Andrej LUKIĆ és  Alexander VALLEJO a 90+3., KOJNOK Zsolt a 90+7. percben.
Piros lap: KÁLLAI Kevin a 79. percben.
Gólszerző: BÁRDOS Bence (0-1) a 4., Rudi POŽEG VANCAŠ (0-2) a 35., Stefan DRAŽIĆ (1-2) a 48.,  LUKÁCS Dániel (1-3) a 68., Stefan DRAŽIĆ (2-3) a 76., Bright EDOMWONYI (2-4) a 88. percben.

Kulcspillanatok
4. perc: Diósgyőri szöglet balról, Požeg Vancaš beadását a tömeg közepéről Bárdos Bence közelről a hálóba fejelte,  0-1
35. perc: A pályára visszatérő Klimovich szerzett labdát, majd Rudi Požeg Vancaš kapott pontos labdát Holdampftól a bal oldalon, befelé csinált egy cselt, majd mintegy 17 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot,  0-2
48. perc: A Lukićtól kapott labdával Stefan Dražić kapura fordult, és 16 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-2
68. perc: Požeg Vancaš bal oldali beadását a berobbanó Lukács Dániel az ötösön belülről, a levegőből a kapuba passzolta, 1-3
76. perc: Stefan Dražić lövése lelassult Sentićen, majd éppen csak átcsorgott a gólvonalon, 2-3
79. perc: Piros lapot kapott Kállai Kevin, mert már egy sárga lap birtokában felrúgta Obounet-t
88. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Lukács beadását Piscitelli öklözte ki a mezőnybe, majd Vallejo tette balról keresztbe, ahonnnan Chorbadzhiyski fejelte középre a labdát, majd középen Bright Edomwonyi lőtt a hálóba, a labda ismét csak átcsorgott a gólvonalon, 2-4 

A találkozó eseményei percről percre 
Összefoglaló (VIDEÓ)
Edzői értékelések

Kuttor Attila: - Két különböző félidőt láttunk. Az első játékrészben szerencsétlenül alakultak a dolgok, míg a második 45 percben a talajhoz alkalmazkodva teljesen más játékot kellett játszani, amiben egy kicsit jobban néztünk ki. Jellemző a helyzetünkre, hogy egy belső védőt kellett feltolni a támadó sorba, mert most már a második mérkőzésen nem ült támadó a kispadon.
Mindent megtettünk az egyenlítésért, 2-1-nél volt egy olyan periódus, amikor benne is volt a mérkőzésben. A harmadik gól elég kellemetlenül érintett minket, hiszen az ellenfél először jött el a kapunkig. Ezt követően is megtettünk mindent, de sajnos nincs bennünk több.
Az első félidőben az ellenfél, a másodikban mi voltunk kicsit jobbak, de ez kevés volt az egyenlítéshez.

Kuznyecov Szergej: - Két részre kell osztani a mérkőzést. Amíg nem ered el az eső, jó minőségű futballt játszottunk, gólokat szereztünk. Veszélyes kontrákkal támadtuk az ellenfél kapuját. A szünetben mi vezettünk, és ilyenkor nehéz megállni, vártuk a folytatást. Ugyanakkor láttuk, hogy a pálya alkalmatlan a kombinatív támadójátékra. Azon a véleményen voltam, hogy döntsenek a játékvezetők, ha halasztani kell, akkor halasszünk, ha lehet játszani, akkor pedig fel kell venni a harcot.
A második félidőben vízifociról beszélhetünk, mint amit gyerekkorunkban játszottunk. Le a kalappal a csapat előtt, mert felvette a harcot, bár az ellenfél kicsit jobban kezdte a második félidőt. Hosszú labdákkal próbálkoztak, jól szedték össze a lecsorgó labdákat, és gólt is szereztek. Mi is változtattunk, egyszerűsítettük a játékunkat, a srácok amikor tudtak, akkor próbáltak futballozni, de ebben az időszakban inkább a karakter és a győzni akarásról szólt a mérkőzés. Ezért gratuláltam a csapatnak, megérdemelten győztünk.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!