Ugrás a tartalomra

A fiatalság titka a sok munka, és egy kis kertecske

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. április 12. szerda 20:25
Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Szentgyörgyi Zoltánnét a miskolci Polgármesteri Hivatal nevében Dr. Ignácz Dávid jegyző.
Fotók: Horváth Csongor

Jolika néni korát meghazudtoló egészségnek örvend kilencven évesen is. Fitten és elegánsan felöltözve fogadta az önkormányzat és a sajtó munkatársainak maroknyi kis csapatát, még a vendégváró falatokról sem feledkezett meg. Sós pereccel, pogácsával és édes süteménnyel kínálta marasztalóan az őt köszöntőket.

A hajdan volt banktisztviselő szerint a fiatalság titka a sok munka, melyből a mai napig bőven kijut neki. Férje halála óta egyedül gondozza – minden kerti munkálatot beleértve! – a gyermekeinek régen vett, 600-600 négyszögöles pingyomi kertecskét, miközben a saját lakását is egyedül tartja rendben, mindezek mellett még arra is marad energiája, hogy hetente néhányszor főzzön magának. „Most nagyon büszke vagyok magamra, mert ebben az évben a lemosó permetezést egy nap alatt megcsináltam!” – mondta Jolika néni. A sok feladat mellett, alig várja azokat a hétvégéket, amikor Miskolcon élő lányát és vejét látogatja meg. Ekkor náluk éjszakázik, jókat beszélgetnek és másnap délelőtt egy elemózsiával megpakolt kosárkával tér haza. Mint mondja, lányára és vejére mindig számíthat. Az viszont nagyon bántja őt, hogy ma már barátai közül néhányan nagyon betegek, vagy már nem is élnek, ami miatt néha egyedül érzi magát.

A jeles alkalomból Ignácz Dávid jegyző egy csokor virággal és egy hatalmas csokoládéval köszöntötte fel Veres Pál polgármester és a polgármesteri hivatal nevében Jolika nénit. A jeles nap alkalmából átadták a miniszterelnök aláírásával ellátott emléklapot is az ünnepeltnek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!